Hazırlık Maçı | Son dakikada galibiyet geldi!

Yeni sezon için çalışmalarına devam eden Galatasaray, beşinci hazırlık maçında Tunus'ta Club Africain ile karşılaştı. Bir hazırlık maçına göre oldukça sert geçen karşılaşmada Galatasaray, yeni transfer Onyekuru'nun son dakikada attığı golle mücadeleyi 1-0 kazandı.

Galatasaray karşılaşmaya İsmail Çipe, Linnes, Maicon, Ryan Donk, Carole, Fernando, Belhanda, Sinan, Feghouli, Rodrigues ve Bafetimbi Gomis ilk onbiriyle başladı. Rakibin gereksiz ve sert faulleri nedeniyle sıklıkla duran oyun, pozisyon açısından kısır geçti. Rakibin yaptığı sert faullerin ardından 28. dakikada Fatih Terim sahaya girdi ve hakeme itiraz etti. 39. dakikada Maicon'un sarı kart görmesinin ardından ortam gerildi ve oyun bir süre durdu. Rakibin gereksiz faulleri dolasıyla oyunun sıklıkla durduğu ilk yarıda gol olmadı ve devreye 0-0 ile girildi. 

Galatasaray ikinci yarıya 4 oyuncu değişikliği ile başladı. Gomis, Feghouli, Belhanda, Fernando oyundan çıkarken Selçuk, Muğdat, Ahmet ve Onyekuru oyuna girdi. İkinci yarının daha sakin geçtiği karşılaşmanın 62. dakikasında Muğdat Çelik'in ortasında Onyekuru'nun kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. 66. dakikada savunma arkasına hareketlenen Rodrigues'in çaprazdan vuruşu kaleciden döndü. 69. dakikada Selçuk İnan hakeme itirazlarından dolayı sarı kart gördü. 77. dakikada İsmail kalesinden çıkarak topu uzaklaştırmak istedi ancak vuruşu kısa düştü ve top rakipte kaldı. Ceza sahası dışından çekilen aşırtma vuruş İsmail'de kaldı. 80. dakikada Rodrigues ve Linnes kenara gelirken, Ali Yavuz Kol ve Yuto Nagatomo oyuna girdi. 81. dakikada ceza sahası içinden yapılan vuruşta İsmail Çipe enfes bir kurtarışa imza attı ve gole izin vermedi. 88. dakikada Donk'un yerine Celil Yüksel oyuna girdi. 93. dakikada ceza sahasında topla Yunus Akgün rakiplerinden sıyrılıp şut açısını buldu, vuruşunda kaleye giden top rakip oyuncunun elinden döndü ve Onyekuru'nun önünde kaldı. Onyekuru topu boş ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray son derece sert geçen Club Africain maçını 1-0 kazandı.

Karşılaşmanın ilk yarısında sahada futbol adına sahada hiçbir şeyin olmadığını söyleyebiliriz. İlk yarıda bir oyuncumuzun sakatlanmaması günün sevindirici gelişmelerinden. İkinci yarıya baktığımızda daha sakin bir oyun vardı. Oyuna sonradan giren Yunus Akgün'ün Sakaryaspor maçında olduğu gibi bu maçta da oldukça umut vadeden bir oyun ortaya koyduğunu ve son dakikada da golü attıran isim olduğunu söylemek mümkün. Yunus dışında oyuna sonradan giren Celil ve Ali Yavuz da iyi işler yaptı. Onyekuru'nun son vuruşlarda ve paslarda zaman zaman basit hatalar yaptığını söyleyebiliriz. Şu ana kadar oynanan 4 hazırlık maçında da oldukça iyi bir performans gösteren İsmail Çipe, bu maçta da iyi oynadı ve güven verdi. Yedek kaleci için iyi bir alternatif olabileceğini bir kez daha gösterdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0