Henry Onyekuru için flaş iddia!

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirme çalışmalarına devam eden Galatasaray ilk olarak şampiyonlukta pay sahibi olan Ryan Donk ve Yuto Nagatomo'yu kadrosunda tutmayı başarırken, yerli transferde de Muğdat Çelik'i renklerine bağladı. Bir süredir hücumda alternatif bir oyuncu arayan takımımız için gündeme gelen son isim 21 yaşındaki Nijeryalı oyuncu Henry Onyekuru oldu.

Milliyet gazetesinin son dakika olarak geçtiği habere göre; Galatasaray transfer döneminde ilk dış transferini gerçekleştirmeye çok yakın.. Geçtiğimiz sezonu Anderlecht forması altında kiralık olarak geçiren ve 19 lig maçında 9 gollük performans sergileyen 21 yaşındaki Henry Onyekuru'yu sağlık kontrolleri için İstanbul'a getiren Galatasaray yönetimi genç oyuncuya imzaya çok yakın.

Belçika ekibi AS Eupen formasıyla  41 maçta 25 gol atarak Avrupa devlerinin dikkatini üzerine çeken ve geçtiğimiz sezon 8 milyon euro karşılığında Everton'a transfer olan Onyekuru çalışma izin belgesi çıkartılamadığından Belçika ekibi Anderlecht'e kiralanmıştı. Nijeryalı hücum oyuncusu sezon içerisinde dizinden ciddi bir sakatlık geçirmiş, sezonun son bölümünü kaçırmasına karşın Belçika Ligi'nin en iyi genç oyuncusu seçilmişti. 

Nijerya milli takımında da forma giyen Onyekuru, sol kanat orjinli olmasına rağmen her iki kanatta ve forvette de forma giyebiliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0