Mustafa Cengiz: "Oktay hocamız bize kendisini düşünmesi gerektiğini söyledi"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, düzenlediği basın toplantısında basketbol şubesi hakkında da çok önemli açıklamalar yaptı.

"ELEŞTİRİLERİ İNCELİYORUZ, HİÇBİRİNE KIZMIYORUZ"
"Şu anda basketbol ile ilgili çok üzücü söylemler görüyoruz, sosyal medyadan takip ediyoruz. İyi niyetle söylenen, hakaret içeren her türlü eleştiriyi kabul ediyoruz ve inceliyoruz, yapıcı eleştirilerin hiçbirine kızmıyoruz, hepsini inceliyoruz. Bugün ülkemizin içerisinde bulunduğu durumdan dolayı bizim huzura, refaha ihtiyacımız var, sulh içerisinde yaşamak istiyoruz. Biz gazeteleri yalan, yanlış haberler ile doldurursak insanların spordan soğuturuz, insanların güvenli limanı spor, insanları spordan uzaklaştırmayalım."

"ÜNAL AYSAL, SPONSORLUK VAADİNDE BULUNMADI"
"Freddy'nin laneti gibi... Ünal Aysal ile ilgili bir şey söylemedim, Ünal Bey verdiği sözü tutsun diye net bir ifadem yok, birçok söz söyledim. Ünal Aysal bizim değerli başkanımız, iki şampiyonluk yaşadık. Başkan olduktan sonra Ünal bey ile iki kez görüştüm, Galatasaray'ı görüştük. Aysal bize bir sponsorluk vaadinde bulunmadı, bütün giderleri karşılarım dedi ama Basketbol A.Ş'nin kurulmasını istedi, çok haklı. Ancak başkan Aysal'ın bize güvenmesi gerekir. Basketbol AŞ ve Voleybol AŞ bizim programımızda ancak bu kez vergi indiriminden yararlanamıyoruz. Ünal bey derse ki ben Galatasaray'a yardımcı olmak istiyorum, biz bunu kontrollü bir şekilde kabul ederiz. Ünal beye teşekkür ediyorum, kendisi isterse yardım eder. Camia sadece bir kişinin yardımına muhtaç olduysa yazıklar olsun o camiaya." 

"BENZİN İSTASYONUNDA OLAN BASKETBOLCULAR GELMİŞ"
UEFA ile yapılan toplantıda da basketboldan bilgiler verdiklerini söyleyen Mustafa Cengiz, "UEFA ile yaptığımız görüşmelerde de bunu anlattım. Basketbol ile ilgili ne yapmışız diye baktık, inceledik. Basketbola 24 Ocak itibarıyle borcumuz 34 milyon TL, bugün itibarıyle de borcumuz 22 milyon TL. Biz göreve geldikten sonra basketbolda 12 milyon TL'lik borcu azaltmışız. Erkek basketbola 6 yabancı oyuncu transfer edilmiş, 9. olmuşuz. ABD'de benzin istasyonunda olan basketbolcular, Türkiye'de bize gelmiş, bu inanılır gibi bir durum değil."

"BEN GALATASARAYLI DEĞİLİM, KENDİMİ DÜŞÜNMELİYİM"
"Ya bizimle devam edin (Bizim FFP'den dolayı sıkıntılarımız var) ya da sözleşmenizdeki 1.2 milyon dolarlık sözleşmenizde iyileştirme yapın.' Bizim basketbol bütçemizin %25'i hocamızın sözleşme bedeline denk geliyor. Hocamızdan indirim talep ettik. Ya da bize bir ödeme planı verin ve bizimle devam edin. Bizimle devam etmeyecekseniz de yine bize bir ödeme planı çıkartın. Sevgili hocamız bize Galatasaraylı olmadığını ve kendisini düşünmesi gerektiğini iletti. Hocamızın elinde tapu gibi sözleşme var. Prandelli'ye ödememiz gereken 2.5 milyon TL ödememiz var, maalesef bir insanlar ile sürekli kötü ayrılmışız. Oktay hocamız ile de bu doğrultuda konuştuk ama olmadı."

"BASKETBOLDA KÜÇÜLME SÖZ KONUSU DEĞİL"
"Basketbolda küçülme diye bir durum söz konusu değil, sadece kendimize yetecek şekilde planlar yapıyoruz. Biz bu ülkeye basketbolu, voleybolu getiren kulübümüz ancak profesyonelleşen dünyada biz bunu başaramadık. Sevgili devletimize, maliyemize sesleniyoruz, amatör şubeler üzerinden ödenen vergi bizi kurtarabilir ancak bunun için ödeme zamanına ihtiyacımız var, taksitlendirdiğimiz zaman da olmuyor. Vergi borcunu kapatmak için yine bankadan kredi almak zorunda kalıyoruz, tahakkuk üzerinde bir planlama yapılsın." 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0