Sabit kur yerine güncel kurdan ödenmiş!

Galatasaray’da kadroda düşünülmeyen isimlerin sözleşmesindeki detaylar araştırıldığında ortaya ilginç bir tablo çıktı. Gitmek için zorluk çıkaran oyuncuların mukavelesindeki maddeleri inceleyen sarı-kırmızılılar, bazı oyunculara fazla para verildiğini belirledi.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; maaşlarını “euro” olarak alan yerli oyuncuların sözleşmelerini inceleyen hukukçular sözleşmeye aykırı paralar verildiğini tespit etti. Geçmiş yönetimler tarafından sabit kur üzerinden anlaşma yapılmasına rağmen bazı oyunculara güncel kurla ödeme yapılmaya devam ettiği bilgisini alan yönetim bu iddiaları araştırdı, acı gerçekle karşılaştı. Mustafa Cengiz'in talimatı sonrasında yapılan incelemeler sonrasında geçmiş dönemde kadrodaki oyunculara milyonlarca lira fazladan para verildiğini ortaya çıkardı. Sarı-kırmızılı kulüp kur zararını minimuma indirmek isterken, yeni sezonda teknik heyet tarafından kadroda düşünülmeyen Tolga Ciğerci ve Tarık Çamdal bu operasyonun nedeni olarak gösteriliyor. 

Geride bıraktığımız sezon Galatasaray'da forma giyen bazı oyuncular (Hakan Balta, Selçuk İnan, Tarık Çamdal, Yasin Öztekin vs..) sözleşmeleri gereği sabit kur üzerinden ödeme alması gerekiyordu. Yapılan incelemelerde bu isimlere sabit kur üzerinden değil, güncel kur değeri üzerinden ödeme yapıldığı anlaşıldı. Diğer taraftan Mustafa Cengiz’in başkanlığa gelişiyle yerli oyuncularla Döviz cinsinden sözleşme imzalama geleneği son bulmuştu. Takıma yeni katılan Muğdat Çelik sezonluk 2.5 milyon TL’ye imza attı.

TARIK ÇAMDAL'A 200BİN, YASİN ÖZTEKİN'E 500BİN EURO!
Galatasaray'ın geçen sezon Tarık Çamdal'a sözleşmesinde belirtilen tarihteki kura değil güncel kura göre ödeme yaptığı ortaya çıktı. Yapılan incelemenin ardından Tarık'a tam 200 bin Euro fazla para ödendiği belirlendi. Tarık yönetimin sunduğu bu detayları kabul etti ve geçen yıl tahakkuk eden ücretinde 200 bin Euro indirime gitti.

Bir başka fazla para ödenen oyuncunun ise Yasin Öztekin olduğu ortaya çıktı. Yasin'e fazladan ödenen ücretin ise Tarık'ın çok üzerinde olduğu belirtildi. Ağustos 2014'te Galatasaray ile sözleşme imzalayan Yasin'e de ödenecek ücretin imzaladığı tarihteki kura göre sabitlenip TL üzerinden yapılması için özel madde konuldu ancak yönetimin 500 bin Euro fazla ödeme yaptığı anlaşıldı. Bu para da sözleşmesi biten Yasin'in kulüpten alacaklarından düşülecek. İki futbolcu için kesilecek rakam yaklaşık 4 Milyon TL'yi buluyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0