Badou Ndiaye yeniden Galatasaray'da!

Şampiyon Galatasaray yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Teknik direktör Fatih Terim'in talebi doğrultusunda şampiyon kadrosuna önemli takviyeler yapan Galatasaray, geçtiğimiz sezon devre arasında 16 milyon Euro bonservis bedeliyle Stoke City kulübüne sattığı Badou Ndiaye'yi kiralık olarak kadrosuna kattı. 28 yaşındaki Senegalli oyuncu için İngiliz ekibine 750bin Euro kiralama bedeli ödenirken, oyuncuya da yıllık 2.7 milyon Euro ücret ödenecek.

UEFA ile sezon öncesinde yaptığı anlaşma gereğince bonservis gelirlerinde pozitifte kalması gereken Galatasaray yeni sezon öncesinde kadrosunu kiralık veya serbest statüsündeki oyuncularla güçlendirmek zorunda olmanın sıkıntılarını yaşıyor. Teknik direktör Fatih Terim'in talebi doğrultusunda oyunun iki yönünü de oynayabilen, orta alanda takıma derinlik ve güç kazandıracak bir isim arayan takımımız uzun süredir Badou Ndiaye ile temas içerisindeydi. Devre arasında 16 milyon Euro bonservis bedeliyle İngiliz ekibine satılan ancak Premier Lig'den düşmeleri nedeniyle Stoke City'de kalmak istemeyen Senegalli oyuncu sezon sonunda Dünya Kupası'nda da beklentilerin uzağında bir performans sergilemişti. 

Geçtiğimiz sezon başında Osmanlıspor'dan transfer edilen ve Galatasaray forması altında ligde 17 maçta forma giyen Badou Ndiaye sergilediği futbolun yanı sıra tribünlerle ilişkisi, saha içindeki heyecanı ve coşkusuyla taraftarların sevgilisi olmuştu. Ara transfer döneminin son günlerinde Stoke City'den gelen teklifi kabul eden ve sakatlanmamak pahasına Osmanlıspor maçı öncesinde takım kampından ayrılan Ndiaye, kulüp tarihinin de en yüksek bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Senegalli oyuncunun zor günler geçiren kulübü finansal olarak rahatlattığı tartışmasız bir gerçek ancak şampiyonluğa giden takımın tüm kurmaylarının "gitme" demesine rağmen, maç öncesi kamptan ayrılması da eleştiri oklarını üzerine çekmesine sebep olmuştu. O gün için ödenen 16 milyon Euro belki de bugün Galatasaray'ın finansal olarak UEFA ile yaptığı anlaşmanın temelini atıyordu.

Galatasaray forması altında oynadığı maçlarda 1 gol - 3 asistlik performansının yanı sıra maç başına da 3 top çalma - 1.1 şut - 1.8 adam geçme - 0.4 hava topu - 1 kilit pas - 0.6 top kesme - 0.7 uzaklaştırma - 49 isabetli pas istatistiklerini elde eden Badou Ndiaye bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, orta alana getirdiği dinamikliği ve ikili mücadelelerdeki başarısıyla da alkış almıştı. Premier Lig her oyuncunun hayalidir, Badou Ndiaye'nin de öyle.. Stoke City forması altında 13 lig maçında forma giyen Ndiaye bu karşılaşmalarda 2 gol - 1 asistlik skor katkısı sağlarken, maç başına da 4.1 top çalma - 1 top kesme - 1.3 uzaklaştırma - 0.8 blokaj - 0.8 hava topu - 1.5 şut - 0.5 kilit pas - 1.3 adam geçme - 26 isabetli pas ortalamasını yakaladı. Şampiyonluğa oynayan takım arkadaşlarını sezon ortasında yalnız bırakan Badou, futbolun adaletinden olsa gerek sezon sonunda Stoke City ile küme düşme tecrübesini yaşadı. Geride bıraktığı takım arkadaşları ise, Galatasaray kulüp tarihine bir yeni lig şampiyonluğu daha kazandıracaktı.

2018 DÜNYA KUPASI: BEKLENTİLERİN UZAĞINDA 
Premier Lig'de geçen yarım devrenin ardından Senegal milli takımıyla Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda boy gösteren Badou Ndiaye teknik direktör Aliou Cisse'nin planlarında rotasyonda yer aldı. Hazırlık maçlarında Lüksemburg karşısında 45 dakika, Hırvatistan karşısında 16 dakika, Güney Kore karşısında da 45 dakika sahada kalan Badou Ndiaye turnuvada da grup aşamasının son maçında Japonya karşısında ilk onbirde sahaya çıktı ve 81 dakika sahada kaldı. Dünya Kupası'nda fair-play kuralıyla turnuvaya veda eden Senegal adına Japonya karşısında 1 şut - 1 hava topu - 3 top çalma - 1 kilit pas - 1 adam geçme - 19 isabetli pas - 2 isabetli orta istatistiklerini tutturan Ndiaye girdiği ikili mücadelelerde de ayakta kalan taraftaydı.

FCN Blog ekibi olarak Galatasaray ailesine yeniden katılan Badou Ndiaye'ye hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0