Sayılarla Analiz | Gol olup yağdık!

Alanyaspor karşılaşması öncesinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda 20 maçtır yenilmeyen Galatasaray, yenilmezlik serisini Süper Toto Süper Lig'in 3. haftasında da devam ettirdi. Alanyaspor karşısında adeta gol olup yağan takımımız Emre Akbaba (2), Henry Onyekuru, Eren Derdiyok, Sinan Gümüş ve Fernando'nun golleriyle sahadan 6-0 galip ayrıldı. Ekibimiz evinde yenilmezlik serisini bu maç ile birlikte 21 maça çıkarttı. Sayılarla analiz serimizde tekrardan karşılaşmanın istatistiklerini, oyuncu istatistiklerini ve ince detayları derledik. Sayılarla pas, sayılarla hücum, sayılarla savunma başlıkları altında maçın ince detayları şu şekilde..

SAYILARLA PAS

355: Fatih Terim'in öğrencileri, evimizde oynadığımız karşılaşmada 355 pas denemesinde bulundu. %82 isabet oranı yakalayan takımımız, pas denemelerinin 291'inde başarılı oldu.

58: Alanyaspor karşısında iyi bir performans gösteren Younes Belhanda, maçı 58 pas yaparak tamamladı. Faslı oyuncu bu istatistikle takımımızın en fazla pas yapan oyuncusu olurken bu paslarda %84.5 isabet oranı sağladı. Belhanda'dan sonra en fazla pas yapan oyuncularımız Maicon (49 pas) ve Fernando (48 pas) oldu.

7: Takımımız adına maçın en çok orta açan isim Emre Akbaba'ydı. 7 orta denemesinde bulunan yeni transferimizi, 4 orta denemesi ile Yuto Nagatomo takip etti.

4: Evimizde oynadığımız karşılaşmada Sinan Gümüş, takım arkadaşlarına verdiği 4 şut pası ile bu alanda takımımızda bu alanda ilk sırada yer aldı. Kanat oyuncusununun ardından 2'şer kere kilit pas veren Younes Belhanda ve Emre Akbaba geldi.

1: Sinan Gümüş, Younes Belhanda ve genç oyuncumuz Yunus Akgün karşılaşmada 1'er asist yaptı.

4: Henry Onyekuru, karşılaşmada 4 kez gelen pasta topu kontrol etmeyi başaramadı. En fazla top kontrol hatası yapan oyuncumuz olan Onyekuru'yu 2 kez hata yapan Mariano takip etti.

4: Sinan Gümüş, Alanyasporlu futbolcuların müdahelelerine karşı 4 kez etkisiz kaldı. 4 kez topu rakip oyuncuya kaptıran Gümüş, bu alanda takımımızda en kötü oyuncuydu. 

9: Karşılaşmada Brezilyalı defans oyuncumuz Maicon, 9 uzun pas girişiminde bulundu. Bu denediği 9 uzun pasta da başarılı olan stoperimiz, bu alanda takımımızda ilk sırada yer aldı. Maicon'un yanı sıra Fernando Muslera, 12 uzun pas denemesinde 6 kez başarılı olarak %50 başarı yüzdesi yakalamayı başardı.

SAYILARLA HÜCUM

19: Takımımız rakip kaleye 19 kere şut çekti. 19 şut denemesinin ise 10'unda başarılı olan Galatasaray, bunların 6'sında gole ulaştı.

5: Rakibi karşısında adeta gol olup yağan ve gollü bir galibiyet alan takımımızda mücadelenin en çok şut denemesinde bulunan ismi Henry Onyekuru oldu. 5 şut denemesinde bulunan Everton'dan kiraladığımız oyuncu, bunların 3'ünde başarılı oldu ve Alanyaspor kalesine 1 gol bıraktı. Onyekuru'nun ardından gelen isimler ise şu şekilde: Eren Derdiyok (3 şut denemesi) ve Emre Akbaba (3 şut denemesi).

3: Henry Onyekuru, Alanyaspor karşısında denediği top sürme girişimlerinin meyvesini aldı ve 3 kere karşısındaki rakip oyuncuyu geçmeyi başardı. Bu alanda takımımızda lider olan Onyekuru'yu 2 adam geçme ile Younes Belhanda takip etti.

2: Emre Akbaba, Eren Derdiyok ve Fernando, Alanyasporlu futbolcular tarafından 2'şer kere faule maruz kaldı.

37.8: Takımımız Alanyaspor karşısında gerçekleştirdiği hücumların %37.8'sini sol kanattan gerçekleştirdi. Takımımız karşılaşmada en fazla sol kanattan hücum etti.

SAYILARLA SAVUNMA

4: Takımımız adına karşılaşmada en çok başarılı top kapma hamlesi yapan isim 3 top kapma ile Fernando oldu. Brezilyalı oyuncu rakipleri karşısında 4 kez top kapma hamlesi yaparken, bunların 3'ünde başarılı oldu ve takımına topu kazandırmayı başardı.

15: Alanyaspor karşısında en fazla ikili mücadeleye giren oyuncularımız Younes Belhanda ve Eren Derdiyok oldu. Bu iki oyuncumuz 15'şer kere ikili mücadeleye girerken Eren Derdiyok bunların 9'unda, Belhanda ise 7'sinde başarılı olmayı başardı. Bu iki ismi deneyimli orta saha oyuncusu Fernando 12 ikili mücadele (8'inde başarılı) ile takip etti.

3: Takımımızda rakibi karşısında 3 top uzaklaştırma ile en çok top uzaklaştırma yapan isim Ahmet Çalık oldu.

1: Kalesinde 1 isabetli şut gören başarılı kalecimiz Fernando Muslera, bu şutu başarılı şekilde kurtarmayı başardı. Maçın başında maç 0-0 eşitlikle devam ederken karşı karşıya kaldığı pozisyonda başarılı olan Uruguaylı file bekçisi takımı adına büyük bir kurtarış yaptı.

5: Alanyaspor, takımımız karşısında sadece 5 kez şut denemesinde bulunurken bunların 1'inde kaleyi bulabildi. Fernando Muslera, karşı karşıya kaldığı pozisyonda ise bunu başarılı şekilde kurtardı.

9: Galatasaray, Alanyaspor karşısında aldığı galibiyet ile 3 puanın sahibi olurken puanını 9'a yükseltmeyi başardı. Takımımız, 9 puan ile Süper Toto Süper Lig'in zirvesinde yer alıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0