Fatih Terim etkisi: Kazanma alışkanlığı!

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, yeni sezona da 3'te 3 yaparak başladı ve liderliğini perçinledi. Sezon öncesi Süper Kupa'da penaltılarla Akhisar Belediyespor'a kaybettikten sonra değişimi resmen başlatan Fatih Terim geldikten sonra sihirli değnek değmişçesine bir çok değişikliğe imza attı. İç sahada rakiplerine kaybetmeyen Cimbom, ligde üstüste 9 maçlık kazanma serisini de elde etti.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; geçen sezonun 17. haftasında göreve getirilen Terim yönetiminde 7, toplamda 21. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray bu sezona da etkili bir başlangıç yaptı. İlk hafta deplasmanda Ankaragücü’nü 3-1 yenen Cim Bom, 2. haftada sahasında Göztepe’yi 1-0, 3. haftada ise yine seyircisi önünde Alanyaspor’u 6-0 mağlup ederek 3’te 3 yapma başarısı gösterdi.

SAHASINDA PUAN KAYBETMİYOR
Galatasaray, Fatih Terim’in dördüncü döneminde sahasında oynadığı lig maçlarının tamamından galibiyetle ayrıldı. Geçen sezonun 17. haftasında Türk Telekom Stadı’ndaki Göztepe maçıyla göreve başlayan Terim yönetimindeki Sarı-Kırmızılı takım, o sezon iç sahada yaptığı 9 müsabakada rakiplerini mağlup etti. Bu sezon da sahasında Göztepe ve Alanyaspor karşılaşmalarını kazanan Aslan, böylece Terim idaresinde evinde oynadığı 11 maçı kayıpsız geçti.

LİGDE SON 9 MAÇI KAZANDI
Cim Bom, Fatih Terim ile Süper Lig’de çıktığı son 9 müsabakadan da 3’er puan çıkardı. En son 28. haftada deplasmanda Gençlerbirliği’ne mağlup olan Aslan, daha sonra Başakşehir, Alanyaspor, Beşiktaş, Akhisarspor, Yeni Malatya ve Göztepe’yi yendi. Sarı-Kırmızılılar, bu sezon da ilk 3 haftadaki maçları kazandı. Galatasaray, ligde bundan önceki 9 maçlık galibiyet serisini yine Fatih Terim yönetiminde 2011-2012 sezonunda elde etmişti.

51 GOL ATTI, 13 GOL YEDİ
Fatih Terim’in dördüncü döneminde 21 lig maçına çıkan Sarı- Kırmızılı ekip, bu müsabakalarda 51 kez ağları havalandırırken, kalesinde ise 13 gol gördü. Bu süreçte sahasında yaptığı 11 maçta 30 kez topu ağlarla buluşturan Galatasaray, sadece 3 gol yedi. Aslan, sahasındaki son 5 maçta kalesini gole kapatarak önemli bir seriye de imza attı. Cim Bom en son 1985-1986 sezonunda iç sahada üst üste 5 maçta rakiplerine gol izni vermemişti.Fatih Terim göreve geldikten sonra evindeki 11 lig maçını da kazanan Galatasaray, deplasmanlar dahil edildiğinde üst üste 9 haftadır galip geliyor. Terim’le 21 lig maçında 51 gol atıp 13 gol yiyen Aslan, sahasındaki son 5 sınavda kalesinde gol görmedi

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0