Kadın Basketbol Takımı başantrenörü Efe Güven oldu!

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nda Marina Maljkovic'ten boşalan başantrenörlük görevine Efe Güven'in getirildiği açıklandı. 2006 yılından beri Galatasaray'da çeşitli görevlerde yer alan Efe Güven, 2 sezondur Galatasaray'da yardımcı antrenörlük yapıyordu. Yeni sezonda Efe Güven'in yardımcılığını ise Galatasaray Basketbolu için sembol isimlerden olan Nevriye Yılmaz yapacak. 

31 Ocak 1985 İstanbul doğumlu Efe Güven, Galatasaray'da 2006 yılından bu yana çeşitli görevlerde çalıştı. 2015 yılında Ümit Milli Takım’da asistan antrenörlük görevine getirilen Efe Güven, 2016 yılında genç takımımızla Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. Aynı yıl Galatasaray A Kadın Basketbol Takımının yardımcı koçluğuna getiren başarılı antrenör, geçtiğimiz sezon A takım yardımcı antrenörü olarak EuroCup Women şampiyonluğu yaşarken, başantrenörlüğünü yaptığı Galatasaray Gelişim takımı ise Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde şampiyon oldu ve TKBL’ye çıktı. Görev aldığı altyapı yaş gruplarında birçok genç Türk oyuncuyu basketbolumuza kazandıran Efe Güven, A takım seviyesinde çalışacağı genç oyuncularımızın gelişimini de her seviyede takip etmiş bir isim.

Galatasaray ve Türk Basketbol Tarihi’nin efsane isimlerinden olan Nevriye Yılmaz, oyunculuk kariyerinde Galatasaray ile EuroLeague Women, üç kez Türkiye Ligi, iki kez Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşadı. Oyunculuk kariyerini sona erdirdikten sonra geçtiğimiz iki sezonda da takımımızın yardımcı antrenörlüğünü yapan Nevriye Yılmaz, geçtiğimiz sezon asistan koçluk kariyerinde EuroCup Women şampiyonluğu da yaşamıştı.

FCN Blog ailesi olarak Efe Güven'e ve Nevriye Yılmaz'a yeni görevlerinde başarılar dileriz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0