ÖZEL | Forvet için dört koldan saldırı!

Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray, geçtiğimiz sezon ligde 29 gol atarak şampiyonlukta başrol oynayan Bafetimbi Gomis'le yollarını ayırdıktan sonra forvet transferi için önemli hamleler yapıyor. Teknik direktör Fatih Terim'in talebi doğrultusunda hücum hattına etkili bir ismi katmak isteyen Galatasaray, uzun süredir görüştüğü Anthony Modeste'de hukuki sorunlar yaşamasının ardından gözünü diğer alternatiflere çevirdi. 

Galatasaray yönetiminin gündeminde Porto'da sezon başında teknik heyetle sıkıntı yaşayan Moussa Marega ve bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Vincent Aboubakar var. İki oyuncunun alternatifi ise, geçen sene devre arasında transferin son günü "evraklarının yetişmeme ihtimali" nedeniyle havalimanından geri çevrilen Stefano Okaka ve Everton'da yedek forvet konumunda bulunan Oumar Niasse.. Niasse her ne kadar Şampiyonlar Ligi faktörünün yanı sıra Türkiye'yi bildiği için gelmek istese de, Everton'un oyuncuyu bırakmaya sıcak bakmıyor. Premier Lig'de transfer döneminin kapanması ve mavi-beyazlı takımda forvet oyuncusu sayısının az olması İngiliz ekibinin transfere izin vermemesine sebep olarak gösteriliyor. 

Porto cephesinde ise, Marega'nın kiralanmasına sıcak bakıldığı ancak Aboubakar'ın kiralanmasının maliyetinin oldukça yüksek olmasının söz konusu olduğu iddialar arasında. Portekiz ekibinde sezon başında teknik heyetle sıkıntı yaşayan Marega geçtiğimiz sezon 22 gol atmasına karşın, bir önceki sezon Vitoria Guimarães takımında kiralık olarak forma giymişti. 27 yaşındaki Fransız forvet oyuncusu Porto'nun bu sezon oynadığı 4 resmi maçın 3'ünde kadroda yer almazken, son olarak geçtiğimiz hafta oynanılan ve Porto'nun evinde 3-2 kaybettiği Vitoria Guimarães karşılaşmasında 23 dakika görev yapmıştı.

Transfer döneminin bitmesine neredeyse sayılı saatler kala Galatasaray adına oldukça hareketli günler bizleri bekliyor ancak isimleri birlikte değerlendirdiğimizde teknik direktör Fatih Terim'in hücumda merkeze fizik gücü yüksek, ceza sahasında net bir tehlike yaratacak ve takım oyununa katkı sağlayacak bir isim ararken; olası ikinci forvet transferinde de kanat opsiyonu da yaratabilecek, süratli ve skor katkısı sağlayabilecek bir isim aradığı net bir şekilde görülüyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0