UCL | Gruplar belli oluyor!

Die meister, die besten, les grandes equipes, the championssss!! Yıllar oldu bu sözleri Ali Sami Yen Arena'da duymayalı ancak hasret sona ermek üzere.. 2018-19 sezonunda Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil edecek tek takım olan Galatasarayımızın grup aşamasındaki rakipleri Monaco'da bu akşam saat 19:00'da gerçekleştirilecek kura çekimi sonrasında belli olacak. 2 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne dönen Galatasaray, kura çekimine 4.torbadan katılacak.

2017/18 sezonunda Süper Lig'de şampiyonluk sevinci yaşayarak 2 yıllık hasreti dindiren Galatasaray, aynı zamanda statü gereğince Şampiyonlar Ligi'ne de doğrudan grup aşamasında katılma hakkı kazandı. Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde yeniden Avrupa'ya dönen Galatasaray kulüp tarihinde 15.kez bu turnuvada yer alma başarısı gösterirken, Türkiye adına katılım sağlayan diğer 4 takımın (Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor) bu turnuvaya katılım sayısından daha fazla katılım elde ederek Avrupalı kimliğini ortaya koydu. 

Teknik direktör Fatih Terim önderliğinde yeni sezonda kadrosunu güçlendiren ve Şampiyonlar Ligi'nde gidebildiği yere kadar gidebilmeyi hedefleyen Galatasaray'ın önündeki ilk engel grup aşaması olacak. Son dönemde Avrupa'da oldukça başarısız sonuçlar elde eden, iki sezon önce FFP gereğince Avrupa'dan men cezası alan kulübümüz kura çekimine 4.torbadan katılacak. Kurallar gereği aynı ülke takımları aynı grupta yer alamazken, 18 Eylül - 12 Aralık tarihleri arasında grup maçları oynanacak. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar adını ikinci tura yazdırırken, 12 Şubat - 13 Mart tarihleri arasında oynanacak çift maçlı eleminasyon karşılaşmalarının ardından çeyrek finale kalan 8 takım belli olacak. 9-17 Nisan tarihleri arasında oynanacak çeyrek final karşılaşmalarında bir üst tura yükselen takımlar, son dörde kalan yarı finalistleri oluştururken bu turun karşılaşmaları da 30 Nisan - 8 Mayıs tarihleri arasında oynanacak. Yarı final etabını başarıyla geçen takımlar 1 Haziran 2019 akşamı İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan ve Atletico Madrid'in maçlarına ev sahipliği yapan Estadio Metropolitano'daki finaldeki yerini alacak.

Galatasarayımızın muhtemel rakipleri ve kura çekiminde takımların yer alacağı torbalar şu şekilde;

1.TORBA: Real Madrid, Atlético Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain, Lokomotiv Moskva

2.TORBA: Borussia Dortmund, Porto, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Benfica, Napoli, Tottenham Hotspur, Roma

3.TORBA: Liverpool, Schalke, Lyon, Monaco, Ajax, CSKA Moskva, PSV Eindhoven, Valencia 

4.TORBA: Galatasaray, Viktoria Plzeň, Club Brugge, Young Boys, Inter, Hoffenheim, Kızılyıldız, AEK Athens

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0