Sayılarla Analiz | Yenilmezlik serisi devam ediyor!

Geçen sezon evinde olağanüstü bir performans gösteren takımımız Galatasaray, yeni sezonda Göztepe karşısında ilk kez seyircisi önüne çıktı. Göztepe karşısında Henry Onyekuru'nun klas aşırtma golüyle sahadan 1-0 galip ayrılan takımımız, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda yenilmezlik serisine devam ettirdi. Aldığı 3 puan ile birlikte puanını 6'ya yükselten takımımız ligde lider konumunda. Karşılaşmanın istatistikleri, oyuncu istatistikleri ve sayılarla maç analizi ise oldukça dikkat çekici. Sayılarla pas, sayılarla hücum, sayılarla savunma başlıkları altında işte hepsi şu şekilde...

SAYILARLA PAS

501: Galatasaray bu sezon ilk kez seyircisi önüne çıktığı karşılaşmada 501 pas denemesinde bulundu. %85.4 isabet oranı yakalayan takımımız, pas denemelerinin 428'inde başarılı oldu.

71: Göztepe karşısında savunma oyuncumuz Ahmet Çalık, 71 pas yaptı. Türk oyuncu bu istatistikle takımımızın en fazla pas yapan oyuncusu olurken bu paslarda %95.8 isabet oranı sağladı. Ahmet'ten sonra en fazla pas yapan oyuncularımız ise 58 pas ile Ryan Donk ve 56 pas ile Maicon idi.

7: Takımımız adına maçın en çok orta açan ismi Younes Belhanda oldu. Faslı oyuncu rakip ceza alanına 7 orta denemesi yaparak takımda öne çıkarken, bu ortaların 2'sinde isabet buldu. Orta denemesi konusunda Belhanda'yı 5 deneme ile Yuto Nagatomo (2'si başarılı) ve 4 deneme ile Mariano takip etti.

2: Evimizde oynadığımız karşılaşmada Henry Onyekuru ve oyuna sonradan giren yeni transferimiz Cimbombomun Çocuğu Emre Akbaba, takım arkadaşlarına verdikleri 2 şut pası ile bu alanda takımımızda ilk sırada yer aldılar.

SAYILARLA HÜCUM

11: Takımımız rakip kaleye 11 şut denemesinde bulundu. 11 şut denemesinin ise 5'inde başarılı olan Galatasaray, bunların birinde gole ulaştı.

3: Rakibi karşısında 1 golle sahadan galibiyetle ayrılan takımımız Galatasaray'da mücadelenin en çok şut denemesinde bulunan isimleri 3 şut denemesi yapan oyuna sonradan dahil olan Bafetimbi Gomis ve Emre Akbaba oldu. Emre Akbaba yaptığı 3 şut denemesinin 2'sinde isabetli olurken, Gomis'in 1 şutu kaleyi buldu.

3: Göztepeli oyuncuların 3 kez faulüne maruz kalan Henry Onyekuru, takımımızda en çok faule maruz kalan oyuncu oldu.

38.7: Takımımız Göztepe karşısında gerçekleştirdiği hücumların %38.7'sini sol kanattan gerçekleştirdi. Takımımız karşılaşmada en fazla sol kanattan hücum etti.

SAYILARLA SAVUNMA

5: Takımımız adına karşılaşmada en çok başarılı top kapma hamlesi yapan isim 4 top kapma ile Mariano olduç. Brezilyalı oyuncu rakipleri karşısında 5 kez top kapma hamlesi yaparken, bunların 4'ünde başarılı oldu ve takımına topu kazandırmayı başardı. Deneyimli sağ beki 3 top kapma denemesinde 2 kez başarı sağlayan vatandaşı Fernando takip etti.

13: Göztepe karşısında en fazla ikili mücadeleye giren oyuncumuz Younes Belhanda oldu. Orta saha oyuncusu rakipleriyle 13 kez ikili mücadeleye girerken bunlardan sadece 3'ünde galip ayrılmayı başarabildi. Faslı oyuncunun ardından 11 ikili mücadeleye giren Henry Onyekuru, Mariano, Sinan Gümüş ve Yuto Nagatomo geldi.

7: Mariano girdiği 11 ikili mücadelenin 7'sini kazanmayı başararak karşılaşmada takımımızın en çok ikili mücadele kazanan oyuncusu oldu. Mariano'nun ardından ise 6 ikili mücadele kazanan Maicon, Sinan Gümüş ve Yuto Nagatomo geldi.

5: Takımımızda rakibi karşısında 5 top uzaklaştırma ile en çok top uzaklaştırma yapan isimler stoperlerimiz Maicon ve Ahmet Çalık oldu.

2: Kalesinde 2 isabetli şut gören başarılı kalecimiz Fernando Muslera, bu 2 şutu da başarılı şekilde kurtarmayı başardı.

2: Göztepe'nin takımımız karşısında çektiği isabetli şut sayısı yalnızca 2. Zaman zaman hücumda oldukça etkili olmayı başaran İzmir ekibi, kalemize 9 şut denemesinde bulunurken bunların yalnızca 2'sinde başarılı oldu.

6: Galatasaray, Göztepe karşısında aldığı galibiyet ile 3 puanın sahibi olurken puanını 6'ya yükseltmeyi başardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0