STSL | Galatasaray taraftarıyla buluşuyor!

Spor Toto Süper Lig'e Ankaragücü deplasmanında aldığı 3-1'lik galibiyetle başlayan Galatasaray, sezonun ikinci haftasında Ali Sami Yen'de Göztepe'yi konuk edecek. 19 Ağustos Pazar günü 21.45'te oynanacak maçı Ali Palabıyık yönetecek. Karşılaşma öncesinde öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde...

CİMBOM TARAFTARIYLA BULUŞUYOR
Son olarak sahasında 12 Mayıs'ta Malatyaspor'u konuk eden Galatasaray, aylar sonra taraftarıyla buluşuyor. Geçtiğimiz sezon sahasında 17 maçın 16'sını kazanarak 49 puan toplayan ve Avrupa'da en iyi iç saha galibiyet yüzdesine sahip olan takım olmayı başaran Galatasaray, bu istatistiği yeni sezonda da sürdürmek istiyor. 

Spor Toto Süper Lig'de Ali Sami Yen'de son 19 maçı kaybetmeyen Galatasaray, bu maçlarda 18 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 50 gol atan Cimbom, kalesinde ise yalnızca 10 gol gördü.  

ÜSTÜNLÜK GALATASARAY
İki ekip lig tarihinde toplam 52 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 28'ini Galatasaray kazanırken, 11 kez rakibine mağlup oldu. İki takımın ligde oynadığı son 23 maçın 17'sini Galatasaray kazandı. Galatasaray, Göztepe'yi evinde ağırladığı son 18 Süper Lig karşılaşmasında sadece bir kez mağlup oldu (11G 6B) ve son 11 maçta yenilgi yüzü görmedi (9G 2B). Galatasaray aynı zamanda bu 18 maçın 11'inde kalesini gole kapattı. Bunun yanı sıra Göztepe ligdeki son dokuz deplasman maçında galip gelemedi (4B 5M). 

 Ayrıca teknik direktörümüz İmparator Fatih Terim, teknik direktör olarak Süper Lig'de Göztepe ile oynadığı altı maçı da kazandı. Fatih Terim'in Süper Lig kariyerinde Göztepe'den daha fazla maç oynayarak yüzde 100'lük galibiyet oranı yakaladığı tek rakibi Dardanelspor (6 maç).

Geçtiğimiz sezonun son haftasında İzmir'de oynanan karşılaşmayı Galatasaray, Gomis'in penaltıdan attığı golle 1-0 kazanmış ve 21. şampiyonluğuna ulaşmıştı. 

RAKİPTE ÖNEMLİ EKSİKLER VAR
Sezonun ilk haftasında sahasında Malatyaspor'a 3-1 mağlup olan Göztepe, bu maçta önemli eksikler verdi. İzmir temsilcisinde Poko ve Castro gibi iki önemli ortasaha oyuncusu bu karşılaşmada kırmızı kart gördüler ve Galatasaray ile oynanacak maçta oynayamayacaklar. Bunun yanında Malatyaspor maçında hakeme yönelik söylemlerinden dolayı 1 maç ceza alan Beto da Galatasaray maçında sahada olamayacak. Göztepe'de bu tarz önemli eksikler bulunurken, takımımızda ise herhangi bir eksik bulunmuyor. 

ANKARA DEPLASMANINDA VERİLEN MESAJ
Sezon öncesini Bafetimbi Gomis'in zam istediği haberleriyle geçiren Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Ankaragücü deplasmanında Gomis, Belhanda ve Feghouli'yi yedek başlatarak büyük bir süprize imza atmıştı. Maç sonrasında zam haberlerini doğrulayan İmparator, Gomis'in özür dilemediğini de belirtmiş ve önemli bir mesaj vermişti. Fatih Terim'in verdiği mesajın yerini bulup, bulmadığını Göztepe maçında sahaya çıkacak ilk 11'den ve performanslardan göreceğiz.

SEZONA İYİ GİREN BİR İSİM: EREN DERDİYOK
Geçtiğimiz sezonu Gomis'in arkasında yedek olarak geçiren ve fazla şans bulamayan Eren Derdiyok, bu sezona çok iyi bir giriş yaptı. Süper Kupa maçında sonradan oyuna giren Eren, beraberliği getiren golü atmayı başarmıştı. Ankara deplasmanında ilk 11'de başlayan tecrübeli forvet, 90. dakikada Galatasaray'ı rahatlatan golü atarak, galibiyeti getirdi. Sezona 2 maçta, 2 gol ile başlayan Eren Derdiyok, bu performansına devam ederse sezon içinde Galatasaray'a iyi bir alternatif olur. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0