STSL | Sami Yen'de rakip Alanyaspor!

Spor Toto Süper Lig'e 2'de 2 ile başlayan Galatasaray, ligin üçüncü haftasında Ali Sami Yen Stadı'nda Aytemiz Alanyaspor'u konuk edecek. 27 Ağustos Pazartesi günü oynanacak karşılaşma öncesinde takımımızda sakatlığı bulunan Garry Rodrigues dışında eksik yok. Halil Umut Meler'in yöneteceği karşılaşma öncesinde bilinmesi gerekenler şu şekilde...

ALANYASPOR İLE 4 MAÇ 4 GALİBİYET
Galatasaray, lig tarihinde Alanyaspor ile 4 kez karşılaştı ve bu 4 karşılaşmayı da kazandı. Galatasaray ve Alanyaspor'un Süper Lig'deki maçlarında toplam 18 gol atıldı (maç başına 4.5 gol). İç sahada geçen sezon Avrupa'nın en iyi performansına imza atan Galatasaray, Ali Sami Yen'de oynadığı son 20 maçı kaybetmedi ve 19 galibiyet aldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 51 gol atan Cimbom, kalesinde ise yalnızca 10 gol gördü. Bunun yanı sıra Süper Lig'de sekiz maçtır yenilmeyen Galatasaray, Ali Sami Yen'de oynadığı son dört maçta gol yemedi. Rakibimiz Alanyaspor ise Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 2 karşılaşmayı da kaybetti. Bu karşılaşmalarda 3 gol yiyen Alanyaspor, hiç gol atamadı. 

EMRE AKBABA ESKİ TAKIMINA KARŞI
Uzun ve çalkantılı bir transfer sürecinin ardından yuvasına gelen Emre Akbaba, eski takımına karşı mücadele edecek. Alanyaspor'da uzun yıllar forma giyen tecrübeli futbolcu, 151 maçta 54 gol atıp, 26 asist yapmıştı. Galatasaray'da ilk maçına Göztepe karşısında çıkan Emre Akbaba, oyuna girdikten sonra maça heyecan getirmiş ve önemli gol pozisyonlarına da girmişti. 

ELDEKİ TEK FORVET EREN DERDİYOK
Bafetimbi Gomis'i 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Al Hilal'e satan Galatasaray'da şu anda merkez forvet olan tek oyuncu Eren Derdiyok. Yedeklerde bulunan Muğdat Çelik, Sinan Gümüş, Henry Onyekuru da bu pozisyonda oynayabilse de merkez santrafor olarak tabir edeceğimiz tek adam Eren Derdiyok. Sezona 2 maçta 2 gol atarak başlayan Eren Derdiyok, Göztepe karşısında ilk yarında kötü bir performans gösterince oyundan alınmıştı. 

HEYECANLANDIRAN İSİM: ONYEKURU
Galatasaray'ın Everton'dan kiraladığı Henry Onyekuru, Ankaragücü ve Göztepe maçında yaptıklarıyla taraftarı heyecanlandırdı. Göztepe maçında enfes bir gol atarak galibiyeti getiren Onyekuru, golün dışında maç içindeki etkinliğiyle de izleyenleri büyüledi. Fatih Terim'in de maç sonunda yaptığı açıklamayla övdüğü Henry Onyekuru, Alanyaspor maçında da takım için önemli oyunculardan biri olacaktır. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0