ANALİZ | Victoria Macaulay takıma neler katar?


2018-2019 sezonu için transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray kadın basketbol takımımız, geçtiğimiz sezonu Olympiakos forması ile geçiren 1.93'lük pivot Victoria Macaulay'ı transfer etti.  Biz de Olympiakos formasıyla Eurocup çeyrek finalinde boy gösteren oyuncuyu sizler için analiz ettik.

HÜCUM
Eğer Victoria Macaulay'ın profilinden bahsedilecekse, şüphesiz ki oyuncunun değinilecek ilk özelliği iyi bir hücumcu olması. Atletik oyuncunun önemli silahlarından biri -belki de en önemlisi- atletizmi ve hızlı ayakları. 1vs1 hücumda bu özelliği ile potaya gidebiliyor. Pota altında da iyi bir bitirici olduğunu söylemek gerek. Işıl ve Moriah gibi oyuncularla iyi bir pick and roll oyuncusu olacaktır. Kısa oyunculardan bağımsız konuşmak biraz zor tabii, hem Işıl'ın hem Jefferson'ın pasör özellikleri işimize yarayacaktır. Moriah'ın sağlam dönmesi de gerekiyor, onu da beklemek gerekecek. Bütçeyi düşündüğümüzde iyi bir transfer Victoria. Konumuza geri dönecek olursak; şutu da var ABDli pivotun ancak çok da güvenmemek gerek şutuna. Ayaklarının hızlı olduğunu söylemiştik, geçiş hücumunu da iyi oynar. Moriah'ın yanında Farhiya ne kadar etkili olacak göreceğiz, eğer Farhiya ve Moriah form tutarsa iyi bir hücum takımı görebiliriz. Söylediklerimiz biraz havada kalıyor şimdilik, takıma zaman tanımak gerekiyor. Belki 1 ay. Beklentiyi yüksek tutmamak kaydıyla tüm şartlar oluşursa keyif alabileceğimiz bir takım olabilir, sonuç ne kadar istediğimiz gibi olacak onu beklemek gerek.

SAVUNMA 
Genel bir kanı var, her atlet iyi savunmacı gibi algılanıyor. Pek doğru yaklaşım değil. Macaulay'ın savunma yönünü hafife almak da doğru olmaz. Pozisyon almayı bilir, mental olarak ne kadar sağlam kalacak onu öngörmek zor, hareketli bir oyuncu olması yönüyle şüphesiz katkı verecek. Topa savunmada elini sokmaktan çekinmez. Zaten bir uzuna göre maç başı 2 top çalma yabana atılacak bir rakam değil. Maljkovic tarzı pivotlardan çıktık Macaulay hamlesiyle, bu da işin sevindirici kısmı. Ribaund konusunda kısalara yine büyük iş düşecek. Macaulay'ın performansını da takımdaki diğer etkenlerden bağımsız olarak ele almak pek mümkün olmayacak. Genel hatlarıyla olumlu bir hamle Macaulay, sakatlıksız ve iyi bir sezon geçirmesini diliyoruz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0