En büyük hayal, en büyük meydan okuma...

Galatasaray kendi ligi olarak tabir edebileceğimiz Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonki ilk maçına Çarşamba günü Club Brugge karşısında çıkacak. Aylardır heyecanla beklenen karşılaşma nasıl sonuçlanır bilinmez ama şu bir gerçek ki Şampiyonlar Ligi bu kulübün de Fatih Terim'in de en büyük hayali, en büyük meydan okuması...

Şampiyonlar Ligi, Türk olmayan takımları yenmek üzerine kurulan bir camianın yıllardır kurduğu en büyük hayal, en büyük meydan okuma. Türk Futbolunun tek tük başarılar dışında hiçbir şey yapamadığı, Avrupa'da 4-5 yiyerek döndüğü yıllarda 3-0'ın rövanşında Neuchatel Xamax'a 5 atmanın hayalini kuran da Galatasaray'dı, 14 yıl sonra kazanılan şampiyonluğun ardından Sami Yen kapalısında ''Yetmez bize bu kupa hedef artık Avrupa!'' diyerek hedefi en tepeye koyan da Galatasaray'dı, 3 boyutlu bir koreografi yapıp hedefi Şampiyonlar Ligi olarak gösteren de Galatasaray'dı, Ali Sami Yen Arena'da Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken ''Şampiyonluk şarkısı böyle yarım kalmayacak, o kupa elbet bir gün ellerinizde kalkacak.'' pankartı açan da Galatasaray'dı. Kuruluş misyonundan bir dakika bile şaşmayan bu camiaya mensup herkesin hayali hep aynıydı. Dünyanın en ücra köşesinde yaşayan taraftarından, kulübün en içindeki insanına kadar her Galatasaraylının yıllarca hayali hep en tepesi oldu. Kupaların isimleri değişti, formatları değişti, nesiller değişti, yönetimler, takımlar değişti kısacası her şey değişti ama bu kulübü tutanların hayali hiç değişmedi. Galatasaray'ı diğerlerinden ayıran en temel noktası da tam olarak bu zaten. Diğerlerine oranla Galatasaray'ın en büyük sınavı, en büyük meydan okuması hiç Türkiye Ligi şampiyonluğu olmadı. Bu kulübün genlerinde var bu hayal, bu meydan okuma. Turuncudan iz taşıyan tok bir sarıya, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızıya vurulduysanız, bir kez olsun kalbininiz en derinliklerinde bu sevgiyi hissettiyseniz, bir kez olsun ''Re re re ra ra ra'' diye haykırdıysanız artık sizin için başka bir hayal, başka bir meydan okuma düşünülemez. Dünyanın en ücra köşesinde yaşayan Galatasaray taraftarının da, kulübün en yakınında olan taraftarın da, en küçüğünden en büyüğüne bu hayal, bu meydan okuma yıllardır süregelen, Galatasaray taraftarına adeta default olarak yüklenen bir şey. Şartlar böyleyken bir hayale bu kadar odaklanmış bir camianın bunu gerçekleştiremeyeceğini düşünmek abes ve iştigal olan. Yakın zamanda olmasa da o hayal elbet bir gün gerçek olacak.


İşin bir de Fatih Terim boyutu var tabi onu es geçmek hiç olmaz. 1998-1999 sezonu sonunda Galatasaray üst üste 3. kez lig şampiyonu olurken mikrofonlar Fatih Terim'e uzandığında Avrupa şampiyonluğundan bahsediyordu. O takım aylar sonra Kopenhag'da namağlup bir şekilde UEFA Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazacaktı. Takvim yaprakları  22 Aralık 2011'i gösterdiğinde 3. Galatasaray dönemini yaşayan İmparator Fatih Terim, basın mensuplarına verdiği röportajda Avrupa'dan bahsederek ''Benim hülyalarım, benim rüyalarım dünyadan daha büyük. İnsan hayal etmeden yaşayamaz.'' sözlerini söylüyordu. Galatasaray, Fatih Terim ile 1 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalacak ve hikayesi bol olan bir maçın ardından Ali Sami Yen'de Real Madrid'e elenecekti. Geçen sezon Galatasaray'a 4. kez geri dönen Fatih Terim, basın toplantısında söylediği “Benim de kendime göre bir hayalim var. Benim de kendime göre bazı rüyalarım, hülyalarım, hayallerim var. Eksik olan bir şeyi bir şekilde deneyeyim diyorum.”  diyerek, Göztepe'de kazanılan şampiyonluğun ardından Şampiyonlar Ligi hesabına attığı tweetle, şampiyonluk kutlamalarına Şampiyonlar Ligi müziği ile çıkmasıyla hep hedefi en tepe olarak gösterdi. Kazandığı onlarca başarıya rağmen en büyük hayali, en büyük meydan okuması hep orasıydı...

Galatasaray'ın genlerini en iyi bilen, Galatasaray'ın yaşayan en büyük efsanesi olan, ortak bir hayalde, ortak bir meydan okumada buluşulan İmparator Fatih Terim'e gerekli çalışma koşulları sağlanırsa, üniversite okutacak hoca gibi saçmalıklarla önü kesilmezse Galatasaray, Fatih Terim önderliğinde bu kupada daha önce yapılmamışı yapacaktır buna adım gibi eminim. Bu yarı final olur, final olur, kupa olur bilemiyorum ancak dediğim gibi o kupada daha önce yapılmayan yapılacak. Ait olduğumuz yerin, kendi ligimizin tadını doya doya çıkaracağımız bir Şampiyonlar Ligi sezonu yaşamamızı umut ediyorum. Your nightmare is back again! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0