Hazırlık maçında Milli Takıma mağlup olduk!

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Bolu'daki kamp çalışmalarının ardından İstanbul'a dönen Galatasaray erkek basketbol takımı yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçında FIBA Dünya Şampiyonası'na hazırlanan A Milli Basketbol takımı ile Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşılaştı. İlk yarısını 45-34 geride kapatan takımımız, karşılaşmadan da 92-76'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Başantrenör Ertuğrul Erdoğan önderliğinde yeni sezon öncesi çalışmalarını sürdüren Galatasaray erkek basketbol takımı ilk hazırlık maçında Türkiye A Milli basketbol takımı ile karşılaştı. Milli takımda yer alan Göksenin Köksal ve Ege Arar'ın yanı sıra Marko Arapovic dışında tüm oyuncularına şans tanıyan Ertuğrul Erdoğan karşılaşmaya Tai Webster – Erol Can Çinko – Caner Erdeniz – Nigel Hayes – Zach Auguste beşiyle başladı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda basına ve seyirciye kapalı olarak oynanan mücadelenin ilk çeyreğini 25-13 önde tamamlayan Türkiye, soyunma odasına da 45-34’lük üstünlükle girdi. Üçüncü çeyreğe Milli Takım etkili başlarken çeyreğin ilk bir dakikası geride kaldığında, rakibimizin 5-0'lık serisi sonrasında başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan molasına başvurdu. Molanın ardından skor 50-40'a geldi ve üçüncü çeyrekte ilk beş dakika geride kalırken Ufuk Sarıca önderliğindeki millilerimiz 60-45 önde olan taraftı. Türkiye, son çeyreğe 78-57 önde giren taraf oldu. Son çeyrekte üstünlüğünü koruyan Türkiye, karşılaşmadan 92-76 galip ayrıldı.

Galatasaray erkek basketbol takımı karşılaşma boyunca toplamda 56 şut denemesinde bulunurken, bunların 25'inde isabet buldu. Ertuğrul Erdoğan'ın öğrencileri 23 basketini asist üzerinden bulurken, faul çizgisinden de 13/18 isabetle ayrıldı. Galatasaray erkek basketbol takımı 7'si hücum olmak üzere toplam 31 ribaund ile oynadı ve 14 top kaybıyla mücadeleyi tamamladı. 

6 Eylül Perşembe günü İzmir’e hareket edecek takımımız burada 6-8 Eylül tarihleri arasında Karşıyaka Turnuvası'nda boy gösterecek.

Galatasaray erkek basketbol takımında oyuncuların skor dağılımı şu şekilde oldu;
Tai Webster: 8 sayı, 4 ribaund, 8 asist
Mehmet Utku: 1 ribaund
Marko Arapovic: Oynamadı
Emir Gökalp: 2 sayı ,1 ribaund, 1 asist, 1 top çalma
Uğur Hortum: 1 ribaund
Nigel Hayes: 15 sayı, 6 ribaund, 1 asist, 3 top çalma
Can Korkmaz: 9 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 
Caner Erdeniz: 3 sayı, 2 ribaund, 3 asist
Erol Can Çinko: 10 sayı, 3 asist, 1 top çalma
Ayberk Olmaz: 8 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 1 blok
Jaka Klobucar: 6 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 1 top çalma
Zach Auguste: 15 sayı, 7 ribaund, 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0