İmparator gururla sunar: Ozan Kabak ve Yunus Akgün..

Galatasaray'da bir önceki dönemde teknik direktörlük görevine geldiğinde altyapının adeta üzerine titreyen ve bugünlerde herkesin büyük umutlar beslediği 2000 jenerasyonunun oluşmasında büyük pay sahibi olan teknik direktör Fatih Terim adım adım kurduğu hayalini gerçekleştirmeye yaklaşıyor. Geçen sezon zaman zaman A takım kadrosuna aldığı genç isimlere bu sezon 28 kişilik oyuncu listesinde şans tanıyan İmparator, kendisinden beklenen hamleyi yaparak Ozan Kabak ve Yunus Akgün'ü sahaya sürdü.

HEDEF: AKADEMİDEN HER SEZON EN AZ 1 OYUNCU
2000 jenerasyonunun bulunduğu takımı kuran ve gelişimini sürekli izleyen teknik direktör Fatih Terim hayalini adım adım gerçekleştiriyor. Galatasaray'da büyük beklentilerin bulunduğu 2000 jenerasyonunun kurucusu olan Terim, milli takım yüzünden 2012'de kulüpten ayrılmadan önce altyapıdan oyuncu kazandırmak adına bu takımı kurmuş ve üzerine titremişti. Fatih Terim milli takımdayken de U17 Avrupa Şampiyonası'na giderek 2000 yaş grubundaki oyuncuların tüm maçlarını yerinde izledi. Ozan Kabak, da performansıyla Avrupa'da dikkat çeken 10 oyuncu arasında gösterildi. Avrupa Şampiyonası'nda turnuvanın en iyi isimleri arasında gösterilen Ozan için turnuva boyunca Alman kulübü Leipzig ve İspanyol ekibi Atletico Madrid'in scoutları oyuncuyu takip etti. Yunus Akgün içinse, geçtiğimiz sezon Roma kulübünün sportif direktörü Monchi'nin görevlendirdiği scoutlar uzun bir süre oyuncuyu takip etti. Galatasaray kulübü genç oyuncular için yapılan girişimleri de "oyuncular gelecek vaadediyor" diyerek geri çevirdi. İmparator özellikle iki ismi A takıma alacağını belirtti, altyapıda yer alan bazı isimler için de gelecek sezonu gösterdi. Deneyimli teknik adamın en büyük hayali, her sezon en az 1 ismi kadroya kazandırmak.

İMPARATOR'UN GÖZÜ ONUN ÜZERİNDE: OZAN KABAK
İmparator, haftanın açılış maçında Kasımpaşa karşısında ortaya koyduğu performansla dikkat çeken genç savunmacı Ozan Kabak'ı uzun süredir takip ediyor. 12 yaşından bu yana takip ettiği genç savunmacı bu seviyelere gelirken ciddi zorluklarla karşılaştı ancak pes etmedi. Galatasaray'a 9 yaşında Silivrispor'dan forvet olarak gelen Ozan Kabak, babası iş nedeniyle Tekirdağ'a atanınca Florya'ya gidip gelmek eziyete dönüştü ve futbol bıramayı düşündü. Ama İstanbul'da yatılı lise kazanınca rahatladı. İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi'nde okuyan Kabak, 3 yıldır Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kalıyor. Kasımpaşa maçı öncesi Fatih Terim, "Bu formayı benden sen aldın. Bir daha da bırakma." diyerek motive etti

TÜRK FUTBOLUNA 2 GENÇ DAHA KAZANDIRDI
Geçtiğimiz sezon şampiyonluk yarışında ASY Arena'da oynanan Malatyaspor maçında sahaya sürdüğü genç Ozan Kabak için sezon başında "planlarımızda yer alıyor." ifadesini kullanan deneyimli teknik adam, Süper Kupa maçında da takımın gole ihtiyacı olduğu sırada kenarda bir çok yıldız isim bulunmasına rağmen genç oyuncu Yunus Akgün'ü sahaya sürmüştü. Galatasaray'da bir önceki döneminde Semih Kaya ve Emre Çolak'ı takımın parçası haline getiren İmparator son olarak Türk futboluna 2 genç yıldız adayı daha kazandırmış oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0