Marko Arapovic resmen Galatasaray’da!

Bu sezon başantrenör Ertuğrul Erdoğan yönetiminde yeni bir yapılanmaya giden Galatasaray, kadrosuna Tai Webster, Zach Auguste, Jaka Klobucar, Nigel Hayes ve Aaron Harrison'ın ardından Marko Arapovic'i de kattı. 2.07 boyunda olan, forvet ve pivot pozisyonlarında görev yapan oyuncu ile 2+8 aylık opsiyonlu sözleşme imzalandı.

Basketbola KK Kaptol Zagreb ile başlayan Marko, kısa sürede ülkesinin en büyük basketbol markası olan Cibona formasını giydi. 96 jenerasyonunun en önemli oyuncularından biri olarak gösterilen Marko Arapovic’in alt yaş kategorilerindeki başarıları da arka arkaya geldi. U16 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda takımıyla altın madalyaya uzanan genç yıldız, U18 Avrupa Şampiyonası’nda gümüş ve bir yıl sonra U19 Dünya Şampiyonası’nda da gümüş madalyayı kazanan Hırvatistan’ın en önemli oyuncularından biriydi. Arapovic, Yunanistan’da düzenlenen U19 Dünya Şampiyonası’nda turnuvanın en iyi beşine de seçilmeyi başarmıştı. 

Marko Arapovic’in yükselişi EuroLeague’e adım atarak devam etti. 2014-2015 sezonu başında Cedevita Zagreb ile anlaşan Arapovic, bir sonraki sezon EuroLeague’de 20 maça çıktı ve 8 sayı, 4.2 ribaund, 1 asist ortalamaları yakaladı. Ancak aynı sezon Adriyatik Ligi’nde Partizan’a karşı oynanan yarı final maçında talihsiz bir sakatlık yaşayan oyuncu sahalardan uzun bir süre uzak kaldı. Geçirdiği sakatlığın ardından basketbola geri dönen Arapovic, takımımızla bir süredir deneme idmanlarına çıkıyordu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0