Ocak ayına kadar yeni bir hikayeye tanık olur muyuz?

Geçen sezon 29 gol atarak Süper Lig'de gol kralı olan ve ligin en çok gol atan yabancı oyuncusu olarak da tarihe geçen Bafetimbi Gomis'i 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Al Hilal'e satan Galatasaray, Gomis'in gidişinin ardından forvet transferi yapamayınca sezona tek forvet olan Eren Derdiyok ile girdi. Galatasaray'ın geçmişte de bu tarz tek isimlere kaldığı yahut verim alamadığı isimlerden sıkıntılar anlarda katkı aldığını görmüştük. Bu bağlamda Eren konusunda da en büyük merak belki de Hamit Altıntop, Ryan Donk hikayesi çıkarabilir mi olacak.

Galatasaray'ın dördüncü yıldızı taktığı sezon Felipe Melo'nun geçirdiği sakatlığın ardından Hamza Hamzaoğlu orta sahada Hamit Altıntop'a şans vermişti ve o dönem Hamit belki de Galatasaray'daki en iyi oyunlarını oynayarak şampiyonluktaki kilit adamlardan biri haline gelmişti. Geçtiğimiz sezon da hatırlayacağım üzere aylarca futbol oynamayan Ryan Donk, Fernando'nun sakatlığında orta sahada görev almış ve gösterdiği performansla Fernando döndükten sonra dahi ilk 11'de oynamaya devam etmiş, sezon sonunda da yeni sözleşmeyi almıştı. Bu sezona 5 resmi maçta 3 gol ile başlayan Eren, Ocak ayına kadar geçecek 6 aylık dilimde ne yapacağı soru işareti. Ancak belki biraz iyimser olacak fakat ben geçmişte Ryan Donk ve Hamit'in yaptığı gibi kısa sürede iyi bir verim verebileceğini düşünüyorum.

Eren'in iyi niyetli bir isim olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz sezon Gomis, penaltı kaçırdıktan sonra onu ilk teselli eden isim olması, Göztepe deplasmanında Gomis'e koşan ilk isim olması bence önemli detaylardı. Kapasitesi çok yüksek olmasa da kısa sürede katkı vereceğine inanıyorum. Aylarca futbol oynamayan Ryan Donk'tan verim alabilen, tabir-i caizse içinden Pogbavari bir canavar çıkartan bir teknik direktöre sahibiz bunu da unutmamak lazım. Eren, Galatasaray kariyerine iyi bir başlangıç yapıp, sonrasında sakatlıklarla düşüşe geçmişti. Fatih Terim ile birlikte yeniden o katkıyı verebilir. Galatasaray'da bu tarz hikayeleri de üstte verdiğim örneklerde de olduğu gibi daha önce görmüştük. Pollyanacılık gibi olacak belki ama ben Eren'in de Ocak ayına kadar ki dilimde kendi hikayesini yazacağına inanıyorum. 

Tek forvetle geçecek Ocak ayına kadarki dilimde sadece Eren Derdiyok'un yazacağı bir hikayeye değil belki de gözümüzün önünde doğacak yeni yıldızlara da şahitlik edebiliriz. Galatasaray'ın altyapısında Ahmet Sivri, Ali Yavuz Kol ve Malik Karaahmet gibi önemli iki forvet bulunuyor. Bu isimlerde Malik, milli takım arasında takımla antrenmanlara da çıkmaya başladı ve transfer edildiği gün Uğur Karakullukçu, Malik'in 3. forvet olarak kullanılabileceğini belirtmişti. 2011-12 sezonunda stoperde yaşanan sakatlıklar sonrası forma Semih Kaya'ya gitmiş ve Semih o sezon çok iyi bir performans göstermişti. İlerleye yıllarda tartışılsa da Galatasaray'a 2 milyon Euro kazandırarak takımdan ayrılmıştı. Bugün takımda forvet olmaması da Malik, Ali Yavuz ve Ahmet için önemli bir şans olacağı çok net. Ocak ayına kadar olan dilimde önümüzde önemli hikayeler yazılabilir. Bunlarda birini Eren Derdiyok yazabilir diğerini ise genç oyuncularımız yazabilir. 6 aylık dilimi minimum hasarla geçebilmek için de bu hikayelere çok ihtiyacımız olduğu çok açık. Forvet alamamak büyük bir yönetime yazacak büyük bir eksi bu çok açık ancak ortaya bu hikayelerin çıkma ihtimali de beni çok heyecanlandırıyor. Umarım bu hikayeler yazılır ve biz de büyük bir mutlulukla Ocak ayına gireriz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0