Onyekuru'nun yıldızı parlıyor!

Galatasaray’da sezon başında Everton’dan kiralanan Henry Onyekuru kısa zamanda gösterdiği performans ve gelişimle teknik heyetin umutlarını arttırdı. Nijeryalı genç yıldız, geldiği günden bugüne hem kendi kariyeri hem de takım için iyi bir görüntü verdi. Henüz 21 yaşında olan Onyekuru, geçtiğimiz sezon geçirdiği önemli sakatlık sonrasındaki performansıyla milli takım ve kulüp kariyerinde ilerlemesiyle dikkat çekti.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Anderlecht takımında geçirdiği sakatlık sebebiyle geçtiğimiz sezon ikinci yarıyı kapatan ve bu nedenle Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası’nı kaçıran Nijeryalı futbolcu, geldiği günden buyana sarı-kırmızılı forma altındaki gelişimi ve gösterdiği performansla milli takıma geri döndü. Afrika Kupası elemeleri kapsamında Nijerya'nın deplasmanda oynadığı ve 3-0'lık skorla sahadan galip ayrıldığı Seyşeller maçında sonradan oyuna giren Onyekuru, iyice morallenmiş oldu. Sezona hızlı bir giriş yapan kanat oyuncusu, ilk olarak teknik direktör Fatih Terim’in güvenini kazandı ardından da ilk 11’e adını yazdırdı. Süper Lig'de geride kalan 4 maçta da ilk 11'de sahaya çıkan Onyekuru bu karşılaşmalarda rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

DEVLER LİGİ HEYECANI
21 yaşındaki Henry Onyekuru'nun hücumda sahanın her bölgesinde oynaması hiç kuşkusuz teknik heyetin de elini rahatlatıyor. Nijeryalı genç oyuncu her iki kanatta oynamasının yanı sıra forvet arkası ve ileri uçta da görev yapabiliyor. Galatasaray forması altında bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek olan Onyekuru, teknik heyetin önemli kozlarından birisi olacak. Genç oyuncu geçtiğimiz sezon Anderlecht forması altında da Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşamış ancak 6 maçta ilk 11'de oynamasına karşın fileleri havalandıramamıştı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0