Sayılarla Analiz | Yeniden lideriz!

Ali Sami Yen Arena'da uzun süredir yenilmeyen Galatasaray, yenilmezlik serisini Süper Lig'in 5. haftasında da devam ettirdi. Kasımpaşa karşısında galibiyet ve liderliği geri alan takımımız Garry Rodrigues (2), Serdar Aziz ve Eren Derdiyok'un golleriyle sahadan 4-1 galip ayrıldı. Ekibimiz evinde yenilmezlik serisini bu maç ile birlikte 22 maça çıkarttı. Sayılarla analiz serimizde tekrardan karşılaşmanın istatistiklerini, oyuncu istatistiklerini ve ince detayları derledik. Sayılarla pas, sayılarla hücum, sayılarla savunma başlıkları altında maçın ince detayları şu şekilde..

SAYILARLA PAS
364: Fatih Terim'in öğrencileri, evimizde oynadığımız karşılaşmada 364 pas denemesinde bulundu. %83 isabet oranı yakalayan takımımız, pas denemelerinin 302'sinde başarılı oldu.

55: Kasımpaşa karşısında Fernando Reges'in yerine forma giyen Ryan Donk, maçı 55 pas yaparak tamamladı. Hollandalı oyuncu bu istatistikle takımımızın en fazla pas yapan oyuncusu olurken bu paslarda %87.3 isabet oranı sağladı. Belhanda'dan sonra en fazla pas yapan oyuncularımız Ozan Kabak (43 pas) ve Badou Ndiaye (42 pas) oldu.

6: Takımımız adına maçın en çok orta açan isim Emre Akbaba'ydı. 6 orta denemesinde bulunan yeni transferimizi, 3 orta denemesi ile Martin Linnes takip etti.

2: Evimizde oynadığımız karşılaşmada Sinan Gümüş ve Emre Akbaba, takım arkadaşlarına verdiği  2 şut pası ile bu alanda takımımızda bu alanda ilk sırada yer aldılar.

1: Sinan Gümüş, Badou Ndiaye ve Emre Akbaba karşılaşmada 1'er asist yapmayı başardı.

SAYILARLA HÜCUM
15: Takımımız rakip kaleye 15 kere şut çekti. 15 şut denemesinin ise 5'inde başarılı olmayı başardık.

4: Mücadelenin en çok şut denemesinde bulunan ismi Sinan Gümüş oldu. 4 şut denemesinde bulunan kanat oyuncusu, bunların yalnızca 1'inde başarılı oldu. Sinan'ın ardından gelen isimler ise şu şekilde: Eren Derdiyok (3 şut denemesi) ve Garry Rodrigues (3 şut denemesi).

3: Sinan Gümüş, Kasımpaşa karşısında denediği top sürme girişimlerinin meyvesini aldı ve 3 kere karşısındaki rakip oyuncuyu geçmeyi başardı. Bu alanda takımımızda lider olan Sinan'ı 1 adam geçme ile Badou Ndiaye ve Martin Linnes takip etti.

5: Sinan Gümüş, Kasımpaşalı futbolcular tarafından 5 kere faule maruz kaldı.

42.3: Takımımız Kasımpaşa karşısında gerçekleştirdiği hücumların %42.3'ünü sol kanattan gerçekleştirdi. Takımımız karşılaşmada en fazla sol kanattan hücum etti.

SAYILARLA SAVUNMA
4: Takımımız adına karşılaşmada en çok başarılı top kapma hamlesi yapan isim 4 top kapma ile Sinan Gümüş oldu. Türk oyuncu rakipleri karşısında 5 kez top kapma hamlesi yaparken, bunların 4'ünde başarılı oldu ve takımına topu kazandırmayı başardı. Sinan'ı Süper Lig'de ilk maçına çıkan 3 top kapma başarısı gösteren genç oyuncumuz Ozan Kabak takip etti. 

15: Alanyaspor karşısında en fazla ikili mücadeleye giren oyuncularımız Sinan Gümüş ve Eren Derdiyok oldu. Bu iki oyuncumuz 15'şer kere ikili mücadeleye girerken Eren Derdiyok bunların 8'inde, Sinan ise 14'ünde başarılı olmayı başardı.

11: Takımımızda rakibi karşısında 11 top uzaklaştırma ile en çok top uzaklaştırma yapan isim Ozan Kabak oldu.

7: Kalesinde 7 şut gören başarılı kalecimiz Fernando Muslera, 6 şutu  kurtarmayı başardı. İlk yarının başında maç 0-0 eşitlikle devam ederken karşı karşıya kaldığı pozisyonda başarılı olan Uruguaylı file bekçisi takımı adına büyük bir kurtarış yaptı.

16: Kasımpaşa, takımımız karşısında 16 kez şut denemesinde bulunurken bunların 6'sında kaleyi bulabildi.

12:  Galatasaray, Kasımpaşa karşısında aldığı galibiyet ile 3 puanın sahibi olurken puanını 12'ye yükseltmeyi başardı. Takımımız, 12 puan ile bir hafta ara verdiği liderliğe son verip bu hafta Süper Toto Süper Lig'in zirvesinde yer alıyor.

18: Kasımpaşa karşısında ilk kez bir Süper Lig maçında ilk 11 çıkan ve başarılı bir performans gösteren genç oyuncumuz Ozan Kabak, daha 18 yaşında.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0