STSL | Cimbom keyif vermese de kazandı!

Spor Toto Süper Lig'in yedincisi haftasında Galatasaray sahasında ligin zayıf ekiplerinden Erzurumspor'u ağırladı. Maç boyunca oldukça sıkıntı yaşayan Galatasaray Maicon'un 73.dakikadaki golüyle tek farklı kazanmasını bildi. Maç öncesinde Galatasaray'ın geçen haftaki ağır Akhisar yenilgisi sonrası belirli bir takım değişiklikler olmasını bekleniyordu. Fatih Terim de bu beklentiyi boşa çıkarmadı ve geçen haftaki ilk 11'den 5 farklı oyuncu ile sahaya çıktı. Onyekuru-Eren, Nagatomo-Ömer, Ozan-Maicon, Fernando-Donk ve Sinan-Feghouli değişiklikleri ile sahaya çıktı. Fatih Terim her ne kadar bu değişime rotasyon amaçlı dese de aslında geçen haftadan oyuncuları kızağa çekiyordu. Zira Fatih Terim öyle pek de ideal ilk 11'ini bozan bir isim olmadı. Bu sezon geniş bir rotasyon kullanmaya çalışıyor ama bu rotasyonun her maç 5 oyuncu değiştirerek olmayacağının kendi de farkında. Daha ligin yedinci haftasındayız ve inşa etmeye çalıştığı oyunu sürekli deneme-yanılma yoluyla doğru kadroya oturtma şansı pek yok. Üsteli her maç 5 farklı oyuncu ile sahada olarak alışkanlık kazandırmayı nasıl yapacak büyük soru işareti.

Galatasaray zayıf rakibi karşısında maça hızlı başladı. Daha ilk 10 dakika dolmadan skoru 2-0 yapabilirdi. İlk 25 dakika sonunda Galatasaray'ın oyun anlamında pek bir sorunu yok gibi gözüküyordu ama oyun kurarken saçma top kayıplarının yapılması sorun olmaya başladı. Galatasaray'ın oyununa asıl darbe ise Emre Akbaba'nın sakatlığı ile vuruldu. Emre sakatlanınca Fatih Terim de yerine Fernando'yu aldı. Fernando'nun Donk ile birlikte sahada olması Galatasaray adına ciddi bir sorun. Bu iki isim oyun profilleri itibariyle saha içinde birlikte oynadıkları zaman çok fazla üst üste biniyor. Emre'nin sakatlığı, oyunda çıkma süresi ve Fernando-Donk ikilisinin birlikte sahada olduğu dönem Galatasaray adına boşa geçen bir dönem oldu. Özellikle ilk yarıda Emre sonrası Galatasaray savunması geriye kaçmaya ve takım boyunu uzatmaya başladı. İkinci yarıda baskı kurulan dönemde bu sorunu Galatasaray'ın çözdüğü görüldü. Fatih Terim başta yapması gereken değişikliği 2. değişikliğinde yaptı ve Onyekuru'yu oyuna yollarken Donk'u kenara çağırdı. Onyekuru'nun sol kenara, Garry'nin sağ kenara, Feghouli'nin ise merkeze geldiğini gördük. Feghouli, büyük tempo sorunu olduğu kesinlikle doğru ama bu Feghouli'nin Galatasaray'daki en yetenekli daha doğrusu kilit çözen pası atabilecek tek oyuncusu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu sebeple Feghouli'den en iyi verim alınabilecek bölge ceza sahası ve çevresine yakın olacağı bölge olacaktır. Değişiklik sonrası Galatasaray baskıyı iyice arttırdı ve yine duran toptan golü buldu. Golden sonra Galatasaray'ın anlamsız şekilde geriye yaslanması, baskı merkezini 2. bölgeye kaydırdığını gördük. Fatih Terim, Lokomotiv maçında yine aynısını yapmıştı ama bu kez rakip ligin en zayıf ekiplerinden biriydi. Galatasaray golden sonraki süreçte anlamsız şekilde baskı yemeye başladı. Erzurumspor'un 2-3 kez tehlikeli olduğunu da gördük.

Galatasaray bu sezon 4. kez duran toptan golü bulup rakibinin gardını düşürdü. Takımda 0-0'ı oynama gibi bir problem var ve bunun sebebi ön taraftaki oyuncuların hiçbirinin yetenekli olmaması. Hepsi ama hepsi fiziksel yönleri ön planda olan isimler. Bu sebeple Galatasaray, topu kendine bırakan ve derinde bekleyen rakiplerine karşı 0-0'ı oynamak konusunda oldukça zorlanıyor. Bunun çözümünü takım içinden çözebilecek tek isim de Sofiane Feghouli ve onun merkezde oynaması. Takım içindeki istisnasız en yetenekli isim. Oyun bilgisi ve pas yeteneğiyle açık ara en iyisi bu takımın. Galatasaray, Porto karşısında eminim ki çok daha ideal bir oyun oynayacaktır çünkü Porto topu, Galatasaray'a bırakma gibi bir niyeti olmayacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0