STSL | Milli ara öncesi keskin viraj..

Oldukça hareketli ve aynı zamanda hararetli bir transfer dönemini geride bırakan Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, yeni sezona 3'te 3 yaparak başlarken liglere verilecek milli ara öncesinde sezonun ilk derbisinde sahaya çıkacak. Ezeli rakibi Trabzonspor'a konuk olacak olan Fatih Terim'in öğrencilerinde hedef mutlak galibiyet.. 1 Eylül Cumartesi akşamı saat 21:45'te Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanacak olan karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetirken, takımımızda herhangi bir sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor. Zorlu derbi öncesinde dikkat çeken istatistikler, mini analizler ve ayrıntıları hep birlikte inceleyelim.

SÜPER LİG | GÜZEL BAŞLANGIÇ, 9 PUANSüper Kupa'da penaltılarla Akhisar Belediyespor'a kaybederek moral kaybı yaşayan Galatasaray, ligde geride kalan 3 haftalık bölümde sahadan 3 galibiyetle ayrılarak 9 puanla liderlik koltuğuna yerleşti. Sezonun ilk maçında Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşan takımımız oldukça kötü bir zeminde oynanılan karşılaşmada sahadan 3 golle galip ayrılırken, devam eden haftalarda Göztepe ve Alanyaspor'u evinde ağırladı. Ali Sami Yen Arena'da oynanılan karşılaşmalarda rakipleri karşısında net bir oyun ortaya koyan Fatih Terim'in öğrencileri, ikinci hafta karşılaştığı Göztepe'yi tek golle mağlup ederken geçtiğimiz hafta Alanyaspor karşısında adeta gol olup yağdı ve sahadan 6-0'lık farklı galibiyetle ayrıldı. Galatasaray bu sezon ligde oynadığı 3 maçta rakip filelere 10 gol bırakırken, kalesinde sadece 1 gol gördü.

TERS DEPLASMAN: TRABZON
Trabzonspor ve Galatasaray, lig tarihindeki 91. randevularına hazırlanıyor. Bundan önceki 90 maçın 40'ında gülen taraf Galatasaray olmuştu. İki ezeli rakip arasında oynanılan son 11 karşılaşmada beraberlik sonucu ortaya çıkmazken, Galatasaray'ın rakibi karşısında 6-5'lik üstünlüğü bulunuyor. Süper Lig'de geçtiğimiz sezon iki takımın evinde oynadığı karşılaşmaları 2-1'lik skorla kazanması da dikkat çeken ayrıntılar arasında yer aldı. Karadeniz ekibi Galatasaray'ı evinde ağırladığı son 4 maçın 3'ünde sahadan mutlu ayrılırken, bundan önce oynanılan 19 maçta Bordo-Mavili ekibin kazandığı maç sayısı 3'tü. 

Galatasaray, bir önceki sezonun şampiyonu unvanıyla girdiği sezonlarda Trabzonspor ile karşılaştığı son 17 Süper Lig maçında sadece bir kez yenildi.

MAÇ BAŞINA 14.7 ŞUT ORTALAMASI
Süper Lig'de geride kalan 3 maç sonunda rakip kaleye maç başına 14.7 şut atan Galatasaray bu anlamda istatistik sıralamalarında 4.sırada yer alırken, rakibimiz Trabzonspor rakip kaleye maç başına 9.7 şut atarak aynı sıralamada 10.sırada bulunuyor. Galatasaray'ın maç başına rakip kaleye çektiği şutların isabet ortalaması ise maç başına 7.7 olurken, istatistik tablosunda 8.3 isabetli şut ortalamasıyla lider Beşiktaş'ın arkasında ikinci sırada yer alıyor. Karadeniz ekibinin maç başına isabetli şut sayısı 5.3 olurken, ligdeki diğer takımlara göre daha iyi bir konumda yer alıyor ve 6.sırada bulunuyor.

EN ÇOK İSABETLİ ŞUT ATAN: YUSUF YAZICI
Trabzonspor'un genç yıldızı Yusuf Yazıcı maç başına 3.7 şut ortalaması ile mücadele ederken, ligin en çok isabetli şut atan oyuncusu olarak ilk sırada yer alıyor. Genç oyuncu özellikle ceza sahası dışından oldukça sert ve etkili şutlara sahip olurken, bu özelliğini de rakamlara yansıtmış durumda yer alıyor. Bu sezon sahada kaldığı 219 dakika boyunca toplamda rakip kaleye 9 şut atan Yusuf Yazıcı, bu denemelerin 8'inde isabet buldu. 21 yaşındaki orta saha oyuncusu geçtiğimiz sezon ligde 33 maçta forma giymiş ve 10 gol - 5 asist gibi dikkat çeken bir istatistiğe imza atmıştı. Galatasaray'ın zorlu deplasmanda kazanması için Yusuf Yazıcı'ya mutlaka dikkat etmesi ve hatta ceza sahası çevresinde 21 yaşındaki genç yıldıza pek fazla şut şansı tanımaması gerekiyor. Trabzonspor'un geçen sezon iç sahada derbilerde attığı son 7 golün 4'ünde Yusuf Yazıcı'nın direkt katkısı vardı. Genç oyuncu 2 gol  - 2 asistle takımına katkı verdi. 

SAVUNMADA YÜKSELEN YILDIZ: MAICON
Geçtiğimiz sezon Sao Paulo takımından transfer edilen ve ilk geldiği dönem sezona iyi başlamasına karşın devam eden bölümde mental olarak sorunlar yaşayan Brezilyalı stoperimiz Maicon bu sezona oldukça formda başladı. Brezilyalı yıldız savunmacı geride kalan 3 hafta sonunda ligde rakipten en çok top karşılayan ve uzaklaştıran oyuncu sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Ankaragücü, Göztepe ve Alanyaspor karşılaşmalarında toplamda 75 kez top uzaklaştıran Maicon maç başına 25 uzaklaştırma ortalamasına sahip olarak istatistiklerde ilk sırada yer alıyor. Tecrübeli savunmacıyı Beşiktaş takımının yıldız stoperi Pepe takip ediyor. Portekizli oyuncunun maç başına uzaklaştırma sayısı ise 24 oldu. 

HENRY ONYEKURU: PATLAYICI GÜÇ
Sezon başında Everton kulübünden kiralık olarak transfer edilen Henry Onyekuru hiç kuşkusuz hızı, sürati ve gol yollarında sürekli olarak varolmasıyla Galatasaray taraftarlarını heyecanlandıran isimlerin başında geliyor. 21 yaşındaki Nijeryalı oyuncu bu sezon ligde 3 maçta da ilk 11'de sahne alırken, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 2 kez havalandırdı. Onyekuru forma giydiği süre içerisinde hücum bölgesinde dikkat çeken pozisyonlara imzasını bırakırken, hücumsal anlamda maç başına 2.3 şut - 1.3 kilit pas - 1.7 başarılı dribling - 0.7 orta ortalamalarını yakaladı. Onyekuru sürati ve çabukluğu ile sol kanatta Japon savunmacı Yuto Nagatomo ile birlikte rakip savunmacılara zor anlar yaşatıyor. Nijeryalı oyuncu ayrıca oyun profili gereğince sık sık ceza sahasına giriyor, yardımcı forvet gibi merkezden gol arıyor ve boş alanlarda tehlike yaratıyor. 

BADOU NDIAYE: SAVAŞÇI GERİ DÖNDÜ
Galatasaray taraftarının transfer döneminde uzun süre yolunu gözlediği ve geçtiğimiz günlerde takıma katılan Senegalli orta saha oyuncusu Badou Ndiaye, teknik direktör Fatih Terim tarafından kamp kadrosuna alındı. Oyunun çift tarafını da oynayabilen Ndiaye, geçtiğimiz sezon Trabzon deplasmanında rakip takım oyuncusu Olcay Şahan ile girdiği pozisyon sonrasında yerde kalmış ve çıkan kavga sonrasında Sofiane Feghouli kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı. Badou'nun oyunun gidişatına göre ikinci yarıda sahne alması ve Galatasaray'daki ikinci dönemine merhaba demesi bekleniyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0