Birhan Vatansever kiralık olarak İnegölspor'da!

Transfer döneminin son gününde oldukça hareketli saatler yaşayan Galatasaray'da enteresan bir ayrılık yaşandı. Galatasaray altyapısı çıkışlı olan ve sözleşmesindeki 500bin TL'lik opsiyon kullanılarak 8 Ağustos 2018 tarihinde Bandırmaspor'dan transfer edilen Birhan Vatansever, transfer döneminin son gününde TFF 2.Lig ekiplerinden İnegölspor'a kiralandı.

21 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu geçtiğimiz sezon başında bedelsiz olarak Bandırmaspor'a transfer edilmiş ancak sözleşmesine "Galatasaray istediği tarihte 500bin TL ücret ödeyerek oyuncuyu geri alma hakkına sahiptir." maddesi eklenmişti. Düzenli olarak oynamaya ihtiyacı olan Birhan'ın geçtiğimiz sezon TFF 2.Lig seviyesinde Bandırmaspor forması altında tamamı ilk 11'de ve 90 dakika olmak üzere 35 maçta forma giydi ve 4 gole imzasını attı. Önlibero mevkisinde forma giyen genç oyuncu daha önce 2015-16 sezonunda da TFF 3.Lig ekiplerinden Bergamaspor'a kiralanmış ve orada da büyük çoğunluğu ilk 11'de 90 dakika olmak üzere toplamda 28 maçta görev yapmıştı.

Sözleşmesindeki madde kullanılarak Bandırmaspor'dan transfer edilen ancak kadroda yer bulamayacağı için düzenli oynamasına karar verilerek yeniden İnegölspor'a kiralanması işin doğrusunu söylemek gerekirse ilginç bir durum.. Madem oyuncunun düzenli olarak oynaması gerekiyordu, Bandırmaspor'da oldukça başarılı bir şekilde geçirdiği sezonun ardından bir sezon daha orada kalması, düzenli olarak oynamaya devam etmesi daha iyi olmaz mıydı? Bandırmaspor geçen sene TFF 2.Lig (Kırmızı Grup)'de play-off oynamış ve normal sezonu 4.sırada tamamladıktan sonra play-off çeyrek finalinde Sakaryaspor'a kaybederek sezonu noktalamıştı. İnegölspor ise yine TFF 2.Lig (Beyaz Grup)'de yer almış ve sezonu 7.sırada tamamlamıştı. 

Birhan Vatansever'e yeni kulübünde başarılar diliyor, iyi bir sezon geçirmesinin ardından yeniden Galatasaray'a dönmesini temenni ediyoruz. Bol şans Birhan!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0