Süper Lig: Akhisar deplasmanında puan kaybı!

Geçen hafta Kasımpaşa'yı evinde 4-1 devirip liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, sezonun 6.haftasında Akhisarspor'a konuk oldu. Maç boyu etkisiz bir görüntü çizen Fatih Terim'in öğrencileri, sahadan 3-0 mağlup ayrılıp liderlik koltuğunu kaptırdı. Karşılaşmada öne çıkan detaylar, istatitikler ve maçın rakamlarla analizi şu şekilde..

1.1: Spor Toto Süper Lig'in geride kalan 6 haftasında, Galatasaray'ın hala 1 deplasman galibiyeti var. Deplasman fobisi?

1.2: Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera maçta 1 penaltı yaptırırken 1 de gole neden olan hata yaptı.

2: Galatasaray formasıyla 2.resmi maçına çıkan Muğdat Çelik, sahada kaldığı 24 dakikada 2 kez ofsayta yakalanarak Elvis Manu ile birlikte sahanın en çok ofsayta yakalanan oyuncusu oldu.

3.1: 90 dakika boyunca hücumda varlık göstermekte zorlanan Galatasaray'da atılan 12 şutun sadece 3 tanesi isabetli oldu.

3.2: 90 dakika sahada kalan Yuto Nagatomo, 3 kez Akhisarsporlu futbolcuların paslarını kesti.

6: Galatasaray maçta 6 korner kullanırken bunlardan birinde Serdar Aziz'l gole yaklaştı ancak Akhisarspor kalecisi Fatih Öztürk iyi bir refleksle topu auta çeldi.

7: Galatasaray'da sonradan oyuna dahil olan Eren Derdiyok, süre aldığı dakikalarda topla 7 kez buluştu.

8: Fatih Terim'in ilk kez santrafor mevkisinde denediği Henry Onyekuru girdiği 11 ikili mücadelenin 8'ini kaybederek Galatasaray'da en çok ikili mücadele kaybeden isim oldu.

12': Maçın 12.dakikasında Galatasaray adına 2.kez ilk 11 başlayan genç Ozan Kabak'ın kendi kalesine attığı gol, Video Yardımcı Hakem(VAR) sisteminde incelendikten sonra ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

13: Galatasaray takım halinde savunmada 13 kez topu uzaklaştırırken 13 kez de rakip oyunculara faul yaptı.

20: Takım halinde 20 kez orta açıp bunların %20'sinde isabet bulan Galatasaray'da 57 dakika sahada kalan Sinan Gümüş açtığı 5 ortanın hiçbirinde isabet sağlayamadı. Hayal kırıklığı.

41': Galatasaray adına beyaz noktanın başına geçen Garry Rodrigues 41.dakikada penaltıdan yararlanamadı. Penaltıcı?

%65: Galatasaray maç sonunda topla %65 oynayan tarafken hücumda sergilenen etkisiz futbol taraftarları üzdü.

%84: Galatasaray takım halinde attığı pasların %84'ünde isabet bulurken bu sezon ilk defa 11 başladığı maçta sonradan oyundan alınan Fernando Reges maçta kaldığı 66 dakikada %94 pas isabetiyle mücadele etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0