Ertuğrul Erdoğan: Çok basit hatalar yapıyoruz.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımızın,Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ikinci haftasında Bahçeşehir Koleji'ne 83-78 kaybettiği maçtan sonra koçumuz Ertuğrul Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Çok basit hatalar yaptığımızı belirten Ertuğrul Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde...

ÇOK BASİT HATALAR YAPIYORUZ
Bizim için sezonun ikinci maçı olmasına rağmen önemli bir maçtı. Bahçeşehir Koleji özellikle yabancı oyuncularını düşünürsek değerli ve tecrübeli bir kadro. Bence bizim de potansiyeli çok yüksek bir kadromuz var ama çok basit hatalar yapıyoruz. Mesele faul hakkımızı üçüncü çeyrekte 2 dakika içerisinde doldurduk. Bu sadece hakem hatalarıyla açıklanamaz, bizim de hatalarımız var. Rakibimiz 32 kere faul çizgisine giderken biz sadece 18 kere gidebildik. Maçın sonucunu etkileyen faktörlerden biri buydu. Bir diğer faktör de yaptığımız top kayıpları. Son üç maçtır bu sıkıntıyı çekiyoruz. Anadolu Efes ve Ulm maçlarında 20'şer, bu maçta ise 18 top kaybı yaptık. Bunlar çok yüksek sayılar. Bizim takımın genç olması ve bazı oyuncuların Avrupa Basketbolu'na henüz adapte olamaması bu hataların sayısını arttırıyor. Umarım bu inişli çıkışlı basketbola biz alışmayacağız. Zaman içerisinde düzelecektir. Biraz sancılı bir dönem olacak gibi gözüküyor. Oynadığımız basketbolun beklentileri yükselttiğini görüyorum ama bu beklentileri karşılayacak tecrübeyi kazanmamız lazım. Bu da doğal olarak zaman alacak. Zaman bizim için çok lüks bir ihtiyaç şu anda. Hem lig hem de Avrupa'da maç kazanmamız lazım. Her maç daha iyisini yapmaya gayret eden bir Galatasaray Takımı var ama son 3 maçtır ucuna kadar getirdiğimiz maçları kaybediyoruz. Bunu da ancak tecrübeyle açıklayabiliyorum. Elbette yaptığımız birçok hata var. Bu hataların üzerinden tekrar tekrar geçerek bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Oyuncuların enerjisinden, iyi niyetinden en ufak şüphem yok. Gayet memnunum oyuncularımdan bu konuda ama artık ne oynadığımızın biraz daha hızlı şekilde anlaşılması lazım. Bu açıdan biraz sıkıntı yaşıyoruz.

EGE, BUGÜN KÖTÜ BİR OYUN OYNAMADI
Ege Arar ile alakalı ben çok net bir şey söyleyeceğim. Ege Arar bugün A Milli Takımı'nın ve Galatasaray Basketbol Takımı'nın çok önemli bir oyuncusu. Ege, bugün kötü bir oyun oynamadı. Bu kafanızdaki Ege Arar ile alakalı ön yargıyı bence artık yıkmalısınız. Ege hem Türk Basketbolu için hem de Galatasaray için çok değerli bir oyuncu. Benim de çok güvendiğim oyuncuların başında geliyor. Galatasaray Takımı'nda bugün kimin oynadığından ziyade kimin nasıl oynadığını tartışmamız lazım. Ege bugün görevini kötü de yapmadı. Kimin oynayacağı benim tercihimdir. Zaman zaman faul problemi yaşadığı için Ege'nin dakikaları azaldı ama bugün Ege daha çok da süre alabilirdi. Dolayısıyla 22 yaşındaki bir oyuncunun bu kadar çok eleştiriyi göğüsleyebilmesi çok kolay bir şey değil. Sorunun nereye gideceğini anlayabildiğim için söylüyorum bunları. Ege Galatasaray ve Türkiye Milli takımına çok değerli bir oyuncu. Marko Arapovic'in son maçtaki performansını şöyle değerlendirmek lazım. 18 aydır basketbol oynamayan bir oyuncu. Biz Marko'nun üzerine çok titriyoruz. Şu anda iki tane maçı oynayabilmesini beklemek doğru değil. Biz perşembe sabahı Türkiye'ye geldik, dün bir antrenman yaptık ve bugün maça çıktık. Marko'nun vücudunun şu anda bu tempoyu kaldırmasını beklemek doğru olmaz. Böyle bir tempo Marko'yu tekrar sakatlığa sürükleyebilir. O, bizim çok değer verdiğimiz bir oyuncu. Önümüzdeki sene de bizim oyuncumuz olacak. Ben sezonun başında da bunu anlattım. Marko bizim için çok değerli bir proje. Seneye de kadromuzda yer alacağı için de fiziksel durumuna çok önem gösteriyoruz. Vücudu toparladığı zaman elbette Türkiye Ligi'nde de rotasyona sokacağız. Bir maçta 20 attı, gelsin bu maçta da oynasın demek çok doğru değil. Yorgunluk faktörünü göz ardı etmemek lazım. Marko'nun vücudu henüz bu yorgunluk faktörüne hazır değil.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0