KBSL | Derbide Fenerbahçe'ye mağlup olduk.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin üçüncü haftasında derbide Fenerbahçe'ye konuk oldu. Galatasaray derbide ezeli rakibine 77-60 mağlup oldu ve ligde oynadığı üçüncü maçında ikinci yenilgisini aldı. 

Galatasaray karşılaşmaya Işıl Alben - Moriah Jefferson - Alperi Onar - Monika Grigalauskyte - Victoria Macaulay ilk beşiyle başladı. Sarayın Sultanları derbide ilk sayılarını Victoria Macaulay ile buldu. Galatasaray ilk çeyrekte televizyon molasına Alperi Onar ve Macaulay'den bulduğu sayılarla 8-7 önde girdi. Mola dönüşünde oyundan düşen Cimbom, rakibinin 7-0'lık serisine engel olamadı ve 14-8 geriye düştü. Sarayın Sultanları, Macaulay ve Jefferson'ın bulduğu sayılarla 6-2'lik seri yakaladı ve skoru 16-14'e getirip, Fenerbahçe'ye molayı aldırdı. Derbide ilk çeyreği ev sahibi Fenerbahçe 20-16 önde kapatan taraf oldu. İkinci çeyrekte de ilk sayılarını Victoria Macaulay ile bulan Galatasaray, çeyreğin ilk 5 dakikasında pota altında Verameyanka'yı tutmakta zorlanırken, hücumda da sayı bulmakta zorlandı ve ilk 5 dakikayı 31-23 geride tamamladı. Hücumda üretmekte zorlanan takımımız, skorun açılmasına engel olamadı ve 38-23 geriye düştü. Çeyreğin sonunda Alperi Onar ve Abdi ile sayılar bulan Galatasaray, kabus gibi geçen çeyreği 40-29 geride tamamladı.

İkinci yarıya Işıl Alben'in üçlüğüyle başlayan Galatasaray, pota altında Grigalauskyte ve Macaulay'nin bulduğu sayılarla skoru 43-36'ye getirdi. Fenerbahçe'nin bulduğu üç sayılık basketlere engel olamayan Cimbom, televizyon molasına 50-40 geride girdi. Çeyreğin sonunda oyundan düşen Galatasaray, üçüncü çeyreği de 58-46 geride tamamladı. Son çeyreğe çok kötü başlayan Galatasaray, hücumda sayı bulmakta oldukça zorlandı ve 64-46 geriye düştü. Kalan bölümde oyundan iyice düşen sarı kırmızılar farkın açılmasına engel olamadı. Galatasaray, derbiden 77-60'lık skorla mağlup ayrıldı ve ligdeki 2. yenilgisini aldı. 

Takımımızın istatistikleri şu şekilde...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0