Okan Böke: Bu takımı kurarken ince eleyip sık dokuduk..

Galatasaray Spor Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Okan BökeGS TV'de yayınlanan Gün Ortası programının konuğu oldu. Ligde ilk 3 maç sonunda namağlup giden bu takımı kurarken çabuk ve seçici davrandıklarını söyleyen Böke, altyapı için de çok önemli çalışmaları olduğunu belirtti. Okan Böke, ayrıca taraftara da seslenerek daha fazla destek beklediğini vurgulado.

"29 EKİM BİZİM EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ"
“Klibi izlerken insanın tüyleri diken diken oluyor. Böyle bir liderin kurduğu ülkenin vatandaşı olmaktan son derece gururluyum. Benim için Atatürk zaten ölmedi, her zaman kalbimde yaşıyor. Ne mutlu Türküm diyene. Onun kurduğu Cumhuriyet’te, onun ilkelerini savunarak ben de bu ülkenin bir parçası olacağım. İyi ki Atatürk varmış. Bize bu Cumhuriyet’i armağan etmiş. Biz de vatandaş olarak bunu sonuna kadar sürdürmek için elimizden geleni yapacağız. Böyle bir günde burada olmaktan son derece gururluyum. 29 Ekim bizim en büyük bayramımız. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah gani gani rahmet eylesin.”

"BU TAKIMI KURARKEN İNCE ELEYİP SIK DOKUDUK"
“Maç maç bakıyoruz ama biraz geriye bakmak lazım. Bu takımı kurmak için harcadığımız efora bakmak lazım. Cumartesi günkü maç da her şeyin para olmadığını bir kere gösteriyor. Biz ne Halkbank, ne Arkas, ne de Ziraat Bankası kadar bütçe ayıramıyoruz bu bir gerçek. Sponsorluk arayışlarımız son hız devam ediyor. Bu takımı kurmak için Hocam, ben ve menajerlerimiz muazzam bir mesai harcadık. İnce eleyip sık dokuduk. Biz 2 yabancı ile Halkbank’ı yenerken, diğer oyuncularımız Galatasaray altyapısından geçmiş çocuklar. Biz geçen seneki bütçemizin hemen hemen aynısıyla oynuyoruz. Erken kalkan yol alır diye bir laf vardır. Biz transferlerimizi Haziran ayında bitirmiştik. Bütçeye sadık kalmaya çalışıyoruz. Altyapıdan çıkardığımız Ertuğrul Gazi’yi Kula’ya verdik, bütçemizi aşmadan Duff’ı getirdik. Geçen seneki bütçemizi yüzde 30 aşağıya çektik. Galibiyette de ‘şu takımı kurdunuz’ diye tebrik edilmesi lazım. İlk 3 maçta bu takım bunu hak ediyor. Kimse bizden namağlup şampiyonluk beklemesin. Her takım, her takımı yenebilir bu ligde.”

"TARAFTARIMIZDAN DAHA FAZLA İLGİ BEKLİYORUM"
“Bizim kemikleşmiş bir taraftar grubumuz var. O kemikleşmiş grup 20 kişiden oluşuyor. Biz tüm eleştirilere açığız. Maçlar yeteri kadar duyurulmuyor diyorlar. Baktım da haklı çocuklar. O bizim hatamız. Gerçekten voleybol maçlarının tanıtımı sıfır. Voleybol takımlarımız ilgiyi, alakayı, desteği sonuna kadar hak ediyor. İnegöl maçını kazanmamız da sürpriz oldu o arkadaşlar için. Halkbank maçını kazanmamızı beklemiyorlardı. Bir konuyu eleştirmek istiyorsanız geleceksiniz o maçı takip edeceksiniz. Neden biz 500 kişi olmayalım. Kula Belediye maçına geldiler. Ankara’ya da gelecekler. Maça gidemeyeceğim zaman idmanlarına gidiyorum. Biz de onların ağabeyiyiz. Biz içeride dengeleri koruyoruz. Halka açık antrenman istediler 10 kişi geldi. Galatasaray taraftarı voleybola hak ettiği değeri versin istiyorum. Daha fazla ilgi ve alaka istiyorum.”

"ALTYAPIDA MUAZZAM ÇALIŞMALARIMIZ VAR"
“Şükrü ağabey ile vedalaştık, altyapının başına Fatih ağabeyi getirdik. Galatasaray’ın birçok şubesi var. Bizim çok dikkatli olmamız lazım. Biz 21 tane gencecik çocuk aldık. 21 çocuk şimdi en iyi hocaların gözetimi altında. Üç büyük kulüp bunu yapmazsak bunun bir sonu yok. Mali Genel Kurullarda sonra ‘amatör şubelerde zarar ediyorsunuz’ diyorlar. Ben dinlemeyi seven biriyim. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Altyapıda muazzam çalışmalarımız var.”

"GALATASARAY'IN PARASINI HARCARKEN DÜŞÜNMEK LAZIM"
“Galatasaray’ın parasını harcarken düşünmek lazım. 5 düşünüp, 1 harcamak gerekiyor. Hocam ile beraber Selçuk ile anlaştıktan sonra gelecek vaat eden Arkas’tan Muzaffer’i aldık. Ben voleybolcu olsam Selçuk ile oynamak isterim. Selçuk Türkiye’nin sayılı pasörlerinden biri. Muzaffer’e yaptığımız bir kıyak bu. Yapmak istediğimiz şey proje. Bizim Türk oyunculara ihtiyacımız var.”

"BİZ BİR AİLEYİZ"
“Voleybol şubesi olarak biz hep beraber bir aileyiz. Ataman olsun, Nedim Hocam olsun hayatları Taç Spor’da geçiyor. Kızlarda bu sene 2 yabancımız var. Sakatlık geçirdi oyuncular. O paraları zaten veremezdik. Geçen senenin 4 milyon Euro altında bir takım kurduk. Yeni oyuncularımızın kalibresine bakmadılar. Ben bir gün Japonya’da oynanan Dünya Kupası sırasında tweet attım. Türk Milli takımının ilk 6’sının 3’ü Galatasaraylıydı. İlla bir yerde yabancı görmek mi gerekiyor. Biz bu çocuklarla oynamazsak milli takımlar seviyesinde bir şey olmaz. Lig başlamadan bizi düşürenler var. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Tüm takımlara sakatlıksız bir sezon diliyorum.”

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0