ÖZEL | Tolga Başer: Çok heyecanlı bir sezon olacak.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın düzenlediği medya gününde kulüpte yıllardır yardımcı antrenörlük yapan Tolga Başer, sitemize özel açıklamalarda bulundu. Çok heyecanlı bir sezon olacağını belirten Tolga Başer, takımın başarıya aç olduğunu da belirtti. Tolga Başer'in açıklamaları şu şekilde...

Uzun yıllardır Galatasaray'dasınız. Oktay Mahmuti, Ergin Ataman, Erman Kunter ile çalıştınız şimdi de Ertuğrul Erdoğan ile çalışacaksınız. Uzun yıllardır çalışan biri olarak, tecrübelerinize dayanarak sizin yeni sezondan beklentileriniz nedir?
Bir kere çok heyecanlı bir sezon olacak çünkü yeni katılan oyuncuların hepsi başarıya aç oyuncular. Bizim geçtiğimiz dönemlere göre farkımız biraz da bu. Hem yaş olarak genciz, hem de başarıya açız. Birlikte bir şeyler yapmaktan zevk alan bir takım haline gelmeyi amaçlıyoruz. Tabi bu süreç biraz zaman alacak hemen bugünden yarına olacak bir şey değil. En az bir 3-4 aylık bir periyotta biz bunu tamamlarsak ve burayı da iyi galibiyetler alarak gelirsek ondan sonra önümüzün daha da açık olacağını düşünüyorum. 

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine bir yeni yapılanmaya gidildi. Fakat bu yapılanmanın geçtiğimiz sezona oranla taraftarı daha heyecanlandırdığını söylemek mümkün. Siz de heyecanlı olduğunuzu söylediğiniz bu bağlamda takımdaki uyum hakkında neler söyleyeceksiniz yani Bolu kampındaki, hazırlık maçlarındaki görüntü nasıldı?
Oyuncuların saha dışında da vakit geçirmeleri bizi sevindiriyor. Kamplara gittiğimizde de bunu gözlemledik. Hepsi bir arada vakit geçirebiliyor, bir arada gezebiliyor. Bir kere bundan dolayı bir avantajımızın olduğunu düşünüyorum. Kamp ve hazırlık maçları kötü geçmedi, istediğimiz gibi oldu. İlk başladığımız hazırlık maçından itibaren son oynadığımız hazırlık maçına kadar her maç bir adım daha ileri gittiğimizi gördük. Tabi çok fazla eksiğimiz var onları kapatmak için her gün çalışıyoruz ama onlar da hemen olacak şeyler değil, yavaş yavaş olacak şeyler. İyi şeylerin de her maç üstüne koyarak geldiğini görüyoruz, bu bizi heyecanlandırıyor. Artık resmi maçlar başlıyor. İnşallah bunları sahaya da yansıtacağız. Tabi Türkiye şartlarında kazandığınızda haklısınız, her zaman mutlusunuz biz de buna odaklanarak çalışmalara devam edeceğiz.

Takımın sizi de heyecanlandırdığını belirttiniz. Peki takımda sizi en çok heyecanlandıran oyuncu kim?
Öyle bir ayrım yapmayayım ama Marko Arapovic mesela çok büyük sakatlıktan geliyor. Onun altyapı jenerasyonunun ve kendi yaş kategorisinin en iyisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir zamanlar onun için NBA, Barcelona gibi takımlar konuşulurken geçirdiği talihsiz sakatlıktan dolayı kariyeriyle ilgili çok sıkıntılar vardı. Şu anda hala tam hazır değil, iyileşme süreci var ama bence Marko'nun bize vereceği katkı bizi çok ileriye taşır. Bir kere basketbol zekası çok iyi, karakter olarak çok iyi aynı zamanda da altyapı kariyeri çok iyi. Bence tekrar o zamanında konuşulan hedeflere ulaşabilecek yetenekte bir oyuncu. İnşallah önce bizim takımımıza katkı yapar sonra kendi kariyeriyle ilgili çok güzel yollar çizer.

                                                                                ***
                                                         FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR
                                            KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0