STSL | Dink, dank, Donk!

Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in sekizinci haftasında Antalyaspor'a konuk oldu. Cimbom, sıkıntılı geçen deplasmandan 88. dakikada Ryan Donk'un attığı golle 1-0 galip döndü ve milli maç arasına lider girmeyi başardı.

Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Mariano, Ozan, Serdar, Ömer, Fernando, Ndiaye, Garry, Belhanda, Onyekuru ve Sinan Gümüş ilk onbiriyle başladı. Temposuz başlayan karşılaşmada Galatasaray ilk pozisyonuna 9. dakikada Rodrigues ile girdi. Mariano'nun pasında son çizgiye inen Belhanda, topu ceza sahasına çevirdi. Topla buluşan Rodrigues bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top kalecide kaldı. 12. dakikada Ndiaye'nin uzaktan vuruşu dışarı çıktı. Pozisyonun olmadığı, temposuz geçen mücadelede 40. dakikada Sinan Gümüş sarı kart gördü. 44. dakikada Ömer Bayram içeriye doğru sert ortaladı, Rodrigues topa hareketlendi ancak rakibinin müdahalesi sonrasında dengesini kaybetti ve Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi ancak pozisoynu VAR'dan izleyen Cüneyt Çakır, penaltı kararından vazgeçti. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve takımlar devre arasına 0-0 ile girdi.

İkinci yarıda daha iyi bir Galatasaray vardı. 50. dakikada Belhanda'nın ortasında Garry Rodrigues'in kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. 58. dakikada Ömer Bayram'ın penaltı noktasına ortasında Rodrigues'in vuruşu dışarı çıktı. 60. dakikada Rodrigues yerine Feghouli girdi. 64. dakikada Ndiaye ara pasında Feghouli'yi topla buluşturdu. Feghouli döner dönmez kaleye vurdu, Boffin son anda çıkardı. 65. dakikada Mariano içeriye doğru ortaladı, Onyekuru kafayla yükseldi ancak savunmadan seken topa Ozan dönerek vurdu ama dışarıya çıktı. 75. dakikada Belhanda yerine Maicon oyuna dahil oldu ve Galatasaray forvet hattını Maicon-Sinan Gümüş yaptı. 76. dakikada Mariano içeriye doğru nefis kesti, Sinan kafayı vurdu ancak kaleci Boffin kontrol etti. 85. dakikada Onyekuru kenara geldi Ryan Donk oyuna girdi. Bu dakikada Galatasaray'ın forvet hattı Maicon-Ryan Donk oldu ve Sinan Gümüş kanata geçti. 88. dakikada Galatasaray'ın aradığı gol Ryan Donk ile geldi. Mariano'nun sağ taraftan ceza sahasına nefis ortasına, Ryan Donk yükseldi ve kafayı vurdu, top ağlarla buluştu. 90. dakikada Fernando sarı kart gördü. 94. dakikada savunma arkasına atılan topa Doukara hareketlendi, Ömer Bayram çok kritik bir müdahale ile pozisyonu büyümeden önledi. 95. dakikada Antalyaspor'un kullandığı köşe vuruşunda inanılmaz bir karambol yaşandı, sonrasında savunmamız topu uzaklaştırdı ve Cüneyt Çakır bitirdi. Ligde oynadığı son iki deplasman maçını kaybeden Galatasaray, Antalyaspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek puanını 18'e yükseltti ve milli maç arasına lider girdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0