UCL | Atamayana atarlar...

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D grubu ikinci maçında Porto'ya konuk oldu. Dragao'da oynanan karşılaşmada gol kaçırma rekoru kıran Galatasaray, Marega'nın 49. dakikada attığı gole engel olamayınca rakibine 1-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Galatasaray 3 puanda kalırken, Porto puanını 4'e yükseltti. 

Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Donk, Belhanda, Onyekuru, Rodrigues ve Sinan Gümüş ilk onbiriyle başladı. Maça iyi başlayan Galatasaray'da, 2. dakikada Sinan Gümüş'ün ceza sahası dışından yaptığı vuruş kalecide kaldı. 13. dakikada Linnes'in pasında hareketlenen Onyekuru, sağ kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Bomboş pozisyonda topla buluşan Sinan Gümüş'ün vuruşunda top savunmaya çarptı ve kornere çıktı. 26. dakikada ev sahibi Porto, Brahimi ile gole yaklaştı. Corona'nın ortasında Brahimi'nin vuruşunu yakın direkte Muslera çıkardı. 37. dakikada Belhanda nefis ara pasında Rodrigues’i topla buluşturdu, Rodrigues tek dokundu ve Nagatomo kaleciyle karşı karşıya kaldı. Nagatomo'nun vuruşunda top Casillas'tan döndü. Bu pozisyonun hemen ardından Ryan Donk'un pasında topla buluşan Onyekuru, rakibini yatırıp, sert vurdu ancak top yan ağlarda kaldı. 44. dakikada Serdar Aziz sarı kart gördü. 45. dakikada kontra atakta topu taşıyan Sinan Gümüş, Casillas ile karşı karşıya kaldı ancak bu pozisyonda da topu ağlara gönderemedi, top kaleciden döndü. Galatasaray'ın pozisyon kaçırma rekoru kırdığı maçta ilk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarının hemen başında Galatasaray savunmasında Maicon'un uyumasının ardından Marega ile Porto 1-0 öne geçti. 49. dakikada Telles'in kullandığı köşe vuruşunda Maicon, Marega'yı kaçırınca siyahi oyuncu bomboş kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. 54. dakikada Martin Linnes sarı kart gördü. 65. dakikada Brahimi'nin ortasında Corona gelişine vurdu ama Muslera gole izin vermedi. 68. dakikada Rodrigues son çizgiye indi, Casillas kalesini terk etti. Rodrigues'in çevirdiği topu Porto savunması uzaklaştırdı. 70. dakikada Ryan Donk yerine Selçuk İnan oyuna girdi. 74. dakikada Belhanda yerine Feghouli oyuna girdi. 76. dakikada Rodrigues ceza sahası içinde Sinan ile paslaştı, Sinan’ın tek pasında Rodrigues vurdu ama üstten dışarıya çıktı.79. dakikada Feghouli'nin ortasında arka direkte kafayı Sinan vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı. 85. dakikada Savunma arkasına atılan topa Marega hareketlendi, topu kontrol etti ve Muslera ile başbaşa kaldı. Marega uzak direğe vurdu, Muslera izin vermedi. 86. dakikada Fernando kenara gelirken, Yunus Akgün oyuna girdi. 90. dakikada Maicon sarı kart gördü. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray sayısız gol pozisyonu kaçırdığı maçtan 1-0 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Galatasaray 3 puanda kalırken, Porto puanını 4'e yükseltti ve grupta liderliğe yükseldi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0