Koşu mesafesi yarı yarıya düştü!

Bu sezon ciddi bir fizik sorunu yaşayan ve son olarak Fenerbahçe karşısında 60. dakikada oyundan düşen Galatasaray’da çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Sarı-kırmızılıların, geçen sezon teknik direktör Igor Tudor dönemindeki idmanlarda 7 kilometre koştukları, bu sezon ise ortalamanın 4 kilometreye kadar düştüğü belirtildi. Teknik direktör Fatih Terim'in devre arasında ekibinde değişikliğe gidip, gitmeyeceği ise merakla bekleniyor!

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'ın sezon içerisindeki fiziksel yetersizliği tartışma konusu olurken, ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Şampiyonlar Ligi’nin en az koşan takımı olarak yetersiz kaldığı ortaya çıkan Galatasaray'da özellikle son dönemde darbeye bağlı olmayan bir şekilde üst üste yaşanan sakatlıklar ve maçlardaki fiziksel düşüşler, antrenmanlarını tartışmalı hale getirdi. Özellikle fiziksel olarak takımın yetersiz oluşu, fizik performans antrenörü Yasin Küçük'ü eleştirilerin odak noktası haline getirirken, antrenman metodları da sorgulanmaya başlandı.

Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlar öncesinde, antrenmanlarını 15 dakikalığına açan ve bunun dışında kapılarını dış dünyaya kapatan Galatasaray'da geçen sezon teknik direktör Igor Tudor döneminde futbolcuların bir antrenmanda ortalama 7 kilometre koştuğu, bu sezon ise ortalamanın 4 kilometreye kadar düştüğü öğrenildi. Futbolcuların sahada fiziksel olarak kötü durumda olmasının ana sebeplerinden birinin bu olduğu iddia edildi. Tudor döneminde antrenman süreleri yaklaşık 1.5 saat sürerken, Hırvat teknik adamın idman temposu futbolcuları rahatsız ediyordu. Ancak Terim’in idmanları ortalama 50 dakika ile 1 saat arasında gerçekleşiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0