STSL | Arena'da kazanan çıkmadı!

Galatasaray Spor Toto Süper Lig 11. hafta maçında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Türk Telekom Arena'da ağırladı. Mücadele öncesi ultrAslan'ın organize ettiği Fatih Terim temalı koreografi geceye damga vururken mücadele 2-2'lik eşitlikle tamamlandı.

Ekibimiz karşılaşmaya Fernando Muslera, Martin Linnes, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ömer Bayram, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Henry Onyekuru, Younes Belhanda, Garry Rodrigues ve Sinan Gümüş on biri ile başlarken maç önü ilk onbirde gözüken Eren Derdiyok ısınma hareketleri gerçekleştirilirken sakatlandığı için kadrodan çıkartıldı. Rakibimiz ise maça Harun, Isla, Skrtel, Roman, Hasan Ali, Jailson, Eljif, Ayew, Benzia, Valbuena, Frey onbiri ile başladı. 

Maçın ilk bölümünde topa hakim olan taraf Galatasaray olurken rakip savunmadan dönen topları da toplayan Fatih Terim'in öğrencileri rakibini adeta yarı sahasına hapsetti. Mücadelenin 11. dakikasında sağ kanattan Onyekuru'nun iki rakibini geçtikten içeriye çıkarttığı topta Sinan dönerek vurdu ancak top az farkla dışarıya çıktı. Karşılaşmanın ilk 15 dakikası itibariyle Galatasaray %76'lık bir topla oynama oranı yakaladı. Dakikalar 31'i gösterdiğinde Belhanda'nın kullandığı kornerde Serdar Aziz topu indirdi, altıpas içinde topu ağlara gönderen ve derbide takımımızı öne geçiren isim Ryan Donk oldu. 35. dakikada bu kez kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Belhanda yine iyi bir orta yaptı, Sinan'ın kafa vuruşuna direk izin vermedi. İlk yarının sonlarına doğru Belhanda'nın savunma arkasına oynadığı derin topta Onyekuru topla buluştu, vuruşu az farkla dışarı gitti.

Karşılaşma öncesi deplasman tribünde yer alan 1907unifeb üyesi bir Fenerbahçe taraftarı geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti. Devre arasında Fenerbahçe tribünü stadı boşaltmak istese de güvenlik gerekçeleriyle buna izin verilmezken sarı lacivertli taraftarlar tribünleri boşaltıp maçın kalanını koridorlarda geçirdi,

İkinci yarıya da golle başlayan taraf Galatasaray oldu. Belhanda'nın kullandığı kornerde savunmadan seken topa harika bir şekilde vuran Martin Linnes skoru 2-0'a getirdi. İkinci golden sonra oyundaki üstünlüğünü sürdüren ekibimiz ürettiği pozisyonlarda Rodrigues ve Onyekuru'nun bireysel hataları sebebiyle üçüncü golü bulamazken mücadelenin 65. dakikasında Fırat Aydunus yoktan penaltı VAR etti. Maçın hakemi Aydunus Isla'nın sol kanadımızdan içeri kat ettiği pozisyonda Muslera'nın pozisyonun sona ermesinden çok sonraki bir hareketi için VAR incelemesine gidip penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Valbuena aradaki farkı bire indirdi, 2-1. Penaltı golünden sonra oyundaki hakimiyetini kaybeden ve disiplinden uzaklaşan takımımız orta sahadaki dominasyonunu da kaybetti. 72. dakikada Valbuena'dan çıkan topta Fırat Aydunus kararı Fenerbahçe lehine verdi, kullanılan taçtan sonra ortaya çıkarılan topta Jailson ceza sahasının dışından çektiği şutla skoru 2-2'ye getirdi. Kalan dakikalarda Fatih Terim sırasıyla Rodrigues-Selçuk; Onyekuru-Feghouli ve Ndiaye-Maicon değişiklikleriyle oyuna müdahele etmeye çalışsa da mücadele 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0