2018'in en özel maçları...

2018 yılı bitiyor, yeni umutlarla, yeni hayallerle yeni bir yıla giriyoruz. Galatasaray'ın 21. şampiyonluğuna ulaştığı 2018 yılı elbette sarı kırmızılılar için özel bir yıl oldu. Dursun Özbek'in seçimi kaybetmesinin verdiği sevinçle başlayan yıl, İmparator Fatih Terim önderliğinde kazanılan 21. şampiyonlukla sonuçlandı. 2018 yılında Galatasaray'ın en özel 5 maçına göz atacağız.

GALATASARAY 2-1 KONYASPOR
21. Şampiyonluğa giderken en önemli maçlardan biri şüphesiz Ali Sami Yen'de oynanan Konyaspor maçıydı. Süper Lig'in 25. haftasında oynanan karşılaşma oldukça önemliydi. Kadıköy deplasmanı öncesinde Konyaspor'u mağlup ederek, Fenerbahçe derbisine moralli çıkmak isteyen Galatasaray, henüz 2. dakikada Wilfred Boke'nin attığı golle 1-0 geriye düşmüştü. Bu dakikadan sonra oldukça stresli geçen mücadele, 20. dakikada Gomis'in kaçırdığı penaltıyla daha da korkutucu bir hale geldi. İkinci yarıda ise işler değişti. 69. dakikada Gomis'in attığı golle skora dengeyi getiren Galatasaray, galibiyet golü için baskıyı arttırdığı son dakikalarda Sinan Gümüş'ün enfes volesiyle 2-1 öne geçti ve karşılaşmadan galip ayrılarak şampiyonluk yolunda önemli bir zafer elde etti. Golden sonra yedekleriyle, antrenörüyle, oyuncusuyla taraftarına koşan Galatasaraylı oyuncular şampiyonluk alametinin geldiğini de gösteriyordu. 

GALATASARAY 2-0 BAŞAKŞEHİR
Ligin 28. haftasında Gençlerbirliği deplasmanında şok bir yenilgi alan Galatasaray'ı, Ankara dönüşünde havaalanında taraftarı karşılayarak moral veriyordu. Taraftarı gören Fatih Terim'in gözünün dolması, Başakşehir maçı öncesinde siyasilerin Belediye takımına destek mesajı vermesi gibi gelişmeler karşılaşmanın önemini bütün taraftarların gözünde oldukça arttırmıştı. Galatasaray, Ali Sami Yen'de rakibini Mariano ve Serdar Aziz'in golleriyle 2-0 mağlup ederek ligin ağası da paşası da olduğunun ve siyasetin bile önünde duramayacağının mesajını veriyordu.

GALATASARAY 2-0 BEŞİKTAŞ
Şampiyonluk açısında oldukça önemli bir diğer karşılaşmaya geldik. Her iki takım açısında da tamam ya da devam maçı niteliğinde olan karşılaşma, son 2 yılın verdiği dolmuşlukla da oldukça önemli bir hale gelmişti. 23. dakikada Fernando ile 1-0 öne geçen Galatasaray, oyunun kontrolünü elinde tuttuğu karşılaşmada 66. dakikada Gomis ile penaltıyı değerlendiremezken 70. dakikada Rodrigues ile skoru 2-0'a getirdi ve karşılaşmadan 3 puanla ayrıldı. Galatasaray, bu galibiyetle şampiyonluk yolunda önemli bir rakibini devre dışı bırakırken, şampiyonluğa oldukça yaklaşmıştı.

GÖZTEPE 0-1 GALATASARAY
Fatih Terim'in ''En anlamlı şampiyonluğum'' dediği şampiyonluğun kazandığı karşılaşmaya geldik. Bütün sezon deplasman fobisi gündem olan Galatasaray, İzmir deplasmanından alacağı 1 puanla şampiyonluğa ulaşacaktı. Taraftarlar açısından oldukça stresli geçen şampiyonluk maçı, 66. dakikada Gomis'in penaltıdan attığı golle 1-0 kazanıldı ve Galatasaray, 21. şampiyonluğuna ulaştı.

GALATASARAY 3-0 LOKOMOTİV MOSKOVA
2 yıllık aranın ardından ait olduğu yere, Şampiyonlar Ligi'ne geri dönen Galatasaray, D grubu ilk maçında sahasında Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova'yı konuk etti. Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Cimbom, 9. dakikada Rodrigues ile 1-0 öne geçerken, 67. dakikada Eren Derdiyok'un frikik golüyle rahatladı. Ait olduğu arenaya aslan gibi geri dönen Galatasaray, 90. dakikada Selçuk İnan'ın penaltı golüyle skoru 3-0'a getirdi ve Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0