Efe Güven: Liderlik açısından önemli bir maçtı..

Kadın Basketbol Takımımızın, EuroCup Women beşinci hafta mücadelesinde Energa Torun karşısında aldığı 56-50’lik galibiyetin ardından Başantrenörümüz Efe Güven ve  açıklamalarda bulundu. Bu maçın gruptan lider çıkmak adına çok önemli olduğunu söyleyen Güven, maçı kazandıran faktörün savunma olduğunu belirtti.

LİDERLİK AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR MAÇTI
“Bu maç gruptan lider olarak çıkmak açısından çok önemliydi. Deplasmanda istemediğimiz bir mağlubiyet almıştık. Ancak Torun’un ne kadar iyi bir takım olduğunu bugün herkes görmüş oldu. Rakibimiz  77 sayı ortalamayla oynayan bir takımdı ve biz bugün onları 50 sayıda tuttuk. Bu bizim savunmamız açısından çok önemli bir başarıydı. Önümüzdeki hafta MBA Moskova ile oynayacağız. Moskova’yı yendiğimiz takdirde gruptan lider çıkmayı garantileyeceğiz. Eğer kaybedersek üçlü averaja kalacağız. Bu maçı bize kazandıran savunmamız oldu."

8 KASIM'DAN SONRA BAZI ŞEYLERİ DEĞİŞTİRMEYE KARAR VERDİK
"8 Kasım’dan sonra oyun anlamında bazı şeyleri değiştirmeye karar verdik. Savunma stratejimizde bazı değişikliklere gittik. Oyuncularımıza da mücadele etmeden basketbol oynayamayacağımızı, bu takımın mücadele üzerine kurulu bir takım olacağını ve bu enerjinin de savunmadan geleceğini söyledik. Oyuncularımız başarıya aç. Hem Türk oyuncularımız hem de yabancı oyuncularımız bir şeyler başarmak isteyen genç isimler. Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bugün de müthiş bir mücadele ortaya koyduk. Taraftarlarımıza da çok teşekkür etmek istiyorum. Bugün bir kadın basketbol maçında yaratabilecekleri en büyük etkiyi yarattılar. Belki de maçı kazanmamızdaki en büyük etkenlerden biri onlardı. Taraftarlarımız bizi sahanın içinde tutuyorlar ve ileriye itiyorlar. Hepsine maça geldikleri için teşekkür ediyorum, bu takımı yalnız bırakmasınlar."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0