Fatih Terim gençlere umut vaadediyor!

Galatasaray'da göreve geldiği 4. dönemde gençlere özel ilgi gösteren Fatih Terim, son olarak 16 yaşındaki Mustafa Kapı'ya formayı vermişti. Terim'in altyapıdaki diğer gençlerle de sözleşme uzatılmasını istemesi, Florya'da büyük mutluluk yarattı. Hocalarının kendilerine güvendiğini gören gençlerin keyfine diyecek yok.

Habertürk'te yer alan habere göre; sezon başında Ozan Kabak’a güvenerek ilk 11’e monte eden Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, diğer gençlere de güvendiğini gösterdi. Hafta sonu oynanan Sivas maçının son dakikalarında Mustafa Kapı’ya ilk kez bir resmi maçta forma giydirerek 16 yaşındaki yeteneğin Galatasaray tarihine geçmesini sağlayan İmparator, sezon başında da İsmail Çipe’nin iyi performansını ödüllendirerek 2. bir kaleci transfer edilmemesi yönünde yönetimi bilgilendirmişti. Altyapıdan yetişen diğer gençlere de güvendiğini göstermek isteyen Terim, devre arasında genç oyuncular Celil Yüksel, Batuhan Şen, Boran Güngör ve İsmail Çipe’nin sözleşmelerinin uzatılmasını istedi. Bu talep üzerine Galatasaray yönetimi genç orta saha oyuncusu Celil Yüksel ile 2023 yılına kadar, kaleciler Batuhan Şen, Boran Güngör ve İsmail Çipe'nin sözleşmesini ise 2021 yılına kadar uzattı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda eleme turunda Keçiörengücü karşısında genç ağırlıklı kadroyla sahaya çıkan ve 2 maçta da gençlere süre veren Fatih Terim'in özellikle 2000 jenerasyonuyla yakından ilgilendiği biliniyor. Gençlere her fırsatta A takımda sürekli olarak forma giyen 18 yaşındaki savunmacı Ozan’ı örnek gösteren Terim, yapılmasını istediği bu hamleyle hem genç isimlere motivasyon aşıladı hem de Galatasaray’ın geleceğine yatırım yaptı. Hocalarının kendilerine güvendiğini görerek kontrat tazeleyen gençler de bu hamleyle adeta mest oldu. Antalya kampına da götürülecek olan genç yetenekler kupa maçları başta olmak üzere zaman zaman ligde de süre alarak A takıma monte edilmeye çalışılacak.

Bu sezon zaman zaman Süper Lig maçlarında maç kadrosunda yer alan Atalay Babacan, Recep Gül, Yunus Akgün gibi isimlerin sezonun ikinci yarısında da takım kadrosunda şans bulması bekleniyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0