Henry Onyekuru yükselişe geçti..

Sivasspor karşısında attığı gollerle Galatasaray'ın galibiyete uzanmasında büyük pay sahibi olan Henry Onyekuru, son haftalarda ortaya koyduğu oyunla teknik heyeti memnun etti. Sezon başında Everton'dan kiralanan 21 yaşındaki Nijeryalı hücum oyuncusu ilk yarıda 6 kez gol sevinci yaşarken, ilginç bir istatistiğe de imza attı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; 15 maçta forma giyip 6 gol atan 21 yaşındaki kanat oyuncusu, bu gollerin tamamını Rodrigues’in 11’de başlamadığı haftalarda kaydetti. Kendisiyle benzer oyun tarzına sahip olan Rodrigues ile birlikte oynadığı karşılaşmalarda ise Onyekuru daha etkisiz bir görüntü sergiliyor. Fatih Terim, ligin ikinci yarısında sağ kanatta Feghouli ile yola devam ederse, sol kanatta Onyekuru ile Rodrigues arasında bir tercih yapmak zorunda kalacak.

PERFORMANSI GÜNDEM OLDU
Sivasspor karşısında 2 gol atan Onyekuru, ülkesi Nijerya'da da gündem oldu. Genç futbolcunun sarı-kırmızılı forma altına en etkili performansını sergilediği belirtilirken, Nijerya Milli Takımı için de bu durumun olumlu olduğu vurgulandı. Onyekuru'nun performansı İngiltere'de de ses getirdi. Sivasspor maçına damgasını vuran Onyekuru, bu sezon Süper Lig'de iç sahada en fazla isabetli şut çeken Galatasaraylı oldu. 12 isabetli şut çeken Nijeryalı 4 gol attı. 3'te 2 isabetle oynayan Onyekuru 5 kez adam geçti. 2 top kaptı. Tek ortasında da isabet sağladı.

Henry Onyekuru'yu sezon başında Galatasaray'a getiren menajeri William D'Avila, genç oyuncusunu "Henry'yi boşuna Galatasaray'a getirmedim. Ondaki gerçek potansiyeli biliyorum. Çok daha iyi olacak. Sol forvet olarak oynadığında iyi bir bitirici çünkü gerçek yeri orası. Sol kanatta oynamaya devam ederse 20 gole ulaşır.'' sözlerine yer verdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0