İstatistiklerde tepetaklak!

Lige iddialı bir başlangıç yapan ve ilk 8 hafta zirvede yer alan Galatasaray, devam eden sekansta ciddi puan kayıpları yaşadı. Şampiyonlar Ligi'nden elenerek Avrupa Ligi'nin yolunu tutan ve ligde de lider Başakşehir'in tam 8 puan arkasında kalan Fatih Terim'in öğrencileri son 8 maçta sadece 8 puan toplayabildi.

Sezona oldukça iyi bir başlangıç yapan ve ilk 8 haftada 18 puan toplayarak maç başına puan ortalamasında ligin zirvesine kurulan Galatasaray, devam eden 8 haftalık periyotta maç başına 1 puan ortalamasıyla ligin en kötü 5.takımı konumuna geldi. Fenerbahçe derbisi sonrasında alınan ağır cezalar, önemli oyuncuların sakatlanması bir anda teknik heyeti zor durumda bırakırken Fatih Terim'in öğrencileri son haftalarda 1 galibiyet - 5 beraberlik - 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. 

Süper Lig'de geride kalan 16 hafta sonunda maç başına 2.38 puan toplayarak zirvede yer alan Başakşehir'in yanı sıra, Hakan Keleş yönetiminde önemli bir çıkış sergileyen Sivasspor sıralamada 3.sırada yer alıyor. Maç başına puan ortalamasında son haftalarda ciddi kayıplar yaşayan Galatasaray genel sıralamada 14.sırada yer alırken; ezeli rakipleri Beşiktaş 9, Fenerbahçe ise 16.sırada yer alıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0