Ligin ilk yarısında 19 maç ceza!

Galatasaray adına ligin ilk yarısı dün oynanılan Sivasspor karşılaşmasıyla tamamlanırken, geride kalan 17 hafta sonunda sarı-kırmızılı camia için en dikkat çeken detay futbolcuların ve teknik heyetin aldığı cezalar oldu. Takımın iskeletini oluşturan isimlerin aldığı 19 maçlık ceza ligin ilk yarısını damga vururken, Fatih Terim'in öğrencileri tüm engellere rağmen şampiyonluk yarışını sürdürüyor.

Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Trabzon deplasmanında ağır bir mağlubiyet alan Galatasaray'da yıldız isim Younes Belhanda gördüğü kırmızı kartla takımını 3 maç yalnız bırakarak, sezonun fitilini ateşledi. Kasımpaşa, Akhisar Bld. ve Erzurumspor maçlarında forma giyemeyen yıldız oyuncuyu ligin 10.haftasında Malatyaspor maçında rakibine dokunmamasına rağmen sarı kart gören Mariano takip etti. Brezilyalı oyuncu dördüncü sarı kartıyla Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşerken, ligin 11.haftasında oynanılan Fenerbahçe derbisi Galatasaray'da ağır hasarların açılmasına sebep oldu.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Roberto Soldado'nun başlattığı ve Jailson'un tokat atmasıyla alevlenen kavgaya karışan Galatasaraylı oyuncular Badou Ndiaye (5), Ryan Donk (6) ve Garry Rodrigues (3) federasyon tarafından ağır cezalar alırken, yardımcı antrenör Hasan Şaş (8) ve teknik direktör Fatih Terim (10) de bu cezalardan payını aldı. Fenerbahçe maçı sonrasında verilen cezaların yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Schalke 04 ile oynanacak maç öncesi yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Fatih Terim'e federasyon 2 maç daha ceza vererek, toplam faturayı 12 resmi maça çıkarttı.

Fenerbahçe derbisinin ardından Ali Sami Yen Arena'da oynanılan ve karşılaşmayı yöneten Hüseyin Göçek'in maçın son dakikasında rakip takım lehine verdiği skandal penaltı kararı sonrasında tepki gösteren Serdar Aziz kırmızı kartla oyun dışı kalmış ve hakeme karşı eylemi nedeniyle de 3 maç ceza almıştı. Son olarak Galatasaray'da ligin 14.haftasında Beşiktaş derbisinde sarı kart gören Fernando, bir sonraki hafta Çaykur Rizespor karşılaşmasında forma giyememişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0