İç sahada kaybetmedi, deplasmanda kazanamadı!

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray sezonun ilk yarısında gösterdiği performansla zirvenin 6 puan uzağında kalırken, son haftalarda ortaya konulan futbol ve devre arasında yapılması beklenen transferler camiaya umut aşıladı. 

2018-19 sezonuna yine en büyük şampiyonluk adayı olarak giren ve teknik direktör Fatih Terim önderliğinde 22.şampiyonluğu hedefleyen Galatasaray sezonun ilk yarısında istediği sonuçları elde edemedi ancak zirveden de uzaklaşmadı. Ligdeki ilk 4 maçını kazanan Galatasaray, ilk 9 haftalık periyodun 7 haftasında zirvede yer aldı. Ligin 10.haftası itibariyle liderlik koltuğunu Medipol Başakşehir'e kaptıran Fatih Terim'in öğrencileri, evinde oynadığı Fenerbahçe karşılaşmasının ardından aldığı mantık sınırlarını zorlayan cezalar sonrasında arka arkaya puan kayıpları yaşadı.

Süper Lig'de ilk yarıyı 8 galibiyet - 5 beraberlik ve 4 yenilgiyle tamamlayan Galatasaray, topladığı 29 puanla lider Başakşehir'in altı puan gerisinde yer aldı. Ligin ilk yarısında oynadığı 17 maçta rakip fileleri 30 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde gördüğü 21 gole engel olamadı.

İÇ SAHADA KAYBETMEDİ; DEPLASMANDA KAZANAMADI
Süper Lig'in ilk yarısında evinde 9 maçta sahne alan Galatasaray, bu karşılaşmalarda mağlubiyet yüzü görmezken 5 galibiyet - 4 beraberlik elde etti. Ligde iç sahada son 28 maçını kaybetmeyen ve 23 maçta gülen taraf olarak sahadan ayrılan Galatasaray, bu karşılaşmalarda rakip filelere 22 gol bıraktı.

Fatih Terim'in öğrencileri iç sahadaki başarılı performansını deplasman maçlarına yansıtmakta zorlu çektik. Son üç sezondur deplasmanda yaşadığı sıkıntılı performansı bu sene de devam ettiren Galatasaray, deplasmanda oynadığı 8 karşılaşmada sadece 10 puan toplayabildi. Bu sezon deplasmanda 3 galibiyet - 1 beraberlik ve 4 mağlubiyetle sahadan ayrılan Galatasaray, rakiplerinin attığı 12 gole engel olamazken, 8 kez gol sevinci yaşadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0