İlk yarıda can sıkan detay: 11 sakatlık!

Süper Lig'de ligin ilk yarısını Sivasspor galibiyetle kapatan Galatasaray'da, ilk yarıya damga vuran konuların başında hiç kuşkusuz oyuncuların yaşadığı sakatlıklar geliyor. Fenerbahçe maçı sonrası takımın önemli oyuncularının aldığı cezaların dışında takımın kilit isimleri sakatlık nedeniyle uzun süre formasına hasret kalırken, bu isimlerin başında ligin ilk yarısında 10 maç kaçıran Emre Akbaba geliyor. Sakatlanan isimler ve sayısı düşünüldüğünde, Süper Lig'de neredeyse şampiyonluğa oynayacak bir kadrodan sakatlıklar sebebiyle Galatasaray'ın yararlanamadığı gözler önüne seriliyor!

Sezonun ilk yarısında istediği sonuçları alamayan Galatasaray'da en önemli etkenlerden birisi hiç kuşkusuz takımın önemli isimlerinin uzun süre takımdan ayrı kalması oldu. Bu sezon bir çok oyuncusunu sakatlığa kurban veren Galatasaray'da ilk yarıda tam 11 oyuncu sakatlık geçirirken, bu sakatlıkların büyük bir kısmının darbeye bağlı olmaması da teknik heyetin fizik antrenmanları konusunda eleştirilmesine sebep olmuştu. Sezon başında Alanyaspor'dan büyük umutlarla transfer edilen ve gösterdiği performansla alkış alan Emre Akbaba ligin 7.haftasında iç sahada oynanılan Erzurum BŞB karşılaşmasında sakatlanarak takımından uzun süre ayrı kaldı. 

Süper Lig'de 10 maç takımdan ayrı kalan Emre Akbaba'nın yanı sıra takımın bir başka önemli ismi Younes Belhanda milli takımda geçirdiği sakatlık sonrası 4 maç forma giyememişti. Belhanda'yı takip eden isimler ise Schalke 04 maçında vücuduna topun şiddetli gelmesi sonrasında akciğer sönmesi yaşayan Yuto Nagatomo, geçtiğimiz milli arada sakatlanan Sinan Gümüş ve takımın tek hücum opsiyonu Eren Derdiyok oldu. Üç maç forma giyemeyen Fernando, Serdar Aziz ve Selçuk İnan'ı takip eden isim 2 maçla Henry Onyekuru oldu. Maicon ve Sofiane Feghouli de sakatlıkları sebebiyle bir maçta forma giyemedi. Takımın yıldız ismi Fernando Muslera da ligde oynanılan Kayserispor maçında rakibinin müdahalesiyle kafası yarılmasına rağmen mücadeleyi tamamlamış ve bir sonraki maçta kalesini korumuştu. 

Sakatlıklar sebebiyle zaman zaman altyapıdan kadroya takviye yapmak zorunda kalan Galatasaray'da cezalı oyuncuların çok olması da teknik heyeti sıkıntıya düşürdü. Deplasmanda oynanılan Malatyaspor ve Beşiktaş maçının yanı sıra, iç sahadaki Konyaspor ve Çaykur Rizespor karşılaşmasında takım kadrosunda 7 eksik oyuncu vardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0