Savunmadan 12 gollük katkı..

Süper Lig'in ilk yarısını lider Başakşehir'in altı puan gerisinde ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, geride kalan 17 maç sonunda rakip filelere 30 gol bırakırken ilginç bir istatistiği de beraberinde getirdi. Fatih Terim'in öğrencileri rakipleri karşısında bulduğu gollerin yaklaşık yarısını (12) savunma oyuncularının ayağından kaydederek, sadece ofanstan değil defanstan da katkı almayı başardı.

Ligin ilk yarısını rakip filelere 30 gol atarak kapatan Galatasaray, kalesinde 21 gol gördü. Bu nedenle savunma performansı zaman zaman eleştiri oklarının hedefi haline gelen Sarı-Kırmızılı oyuncuların hücum hattına yaptıkları katkı ise çarpıcı bir istatistiği beraberinde getirdi. Ligde en çok hücuma destek veren savunma oyuncularına sahip olan Galatasaray, attığı 30 golün 12'sinde savunma oyuncuları başrol oynadı. Savunmada oynayan neredeyse tüm oyuncularından katkı alan Galatasaray'da en çok katkıyı ise 2 gol - 1 asistlik performansıyla Serdar Aziz verdi. Serdar'ın yanı sıra Ömer Bayram, Maicon ve Linnes sezon içerisinde gol sevinci yaşarken; Mariano ve Ömer Bayram yaptıkları 2 asist ile öne çıktı. Galatasaray'ın tecrübeli savunmacısı Maicon ve Nagatomo'da ligin ilk yarısında birer asist yaparak takımına katkı sağladı.

Galatasaray'da skora katkı veremeyen savunma oyuncuları 18 yaşındaki Ozan Kabak ve çok az süre bulan Ahmet Çalık oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0