STSL | Ayağa kalkma zamanı!

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta derbide Beşiktaş'a 1-0 mağlup olan Galatasaray, ligin 15. haftasında sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. 9 Aralık Cumartesi günü Ali Sami Yen'de oynanacak mücadeleyi Ali Palabıyık yönetecek. Cezaları nedeniyle Serdar Aziz, Ryan Donk, Fernando ve Badou Ndiaye'nin forma giyemeyeceği karşılaşama öncesinde bilinmesi gerekenler şu şekilde...

34 MAÇTA 5 YENİLGİ
Galatasaray ve Rizespor, Süper Lig tarihinde 34 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 23'ünü Galatasaray kazanırken, 5'inde ise Rizespor karşılaşmadan galip ayrıldı. Galatasaray, Süper Lig'de Rizespor ile oynadığı 34 maçın 32'sinde ve son 26 maçta rakibine gol atmayı başardı. Sarı kırmızılıların bu fikstürde gol atamadığı son maç 16 Mayıs 1987'de oynandı (0-2). Bunun yanı sıra, Galatasaray ile Rizespor'un Süper Lig'de oynadığı son sekiz maçın beşi beraberlikle sonuçlandı (Galatasaray iki, Rizespor bir galibiyet). Bu eşleşmede bundan önceki 26 karşılaşmanın sadece biri berabere bitmişti.

SON 6 MAÇTA YALNIZCA 1 GALİBİYET
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 6 maçta yalnızca 1 galibiyet alabildi. Cimbom  bu karşılaşmaların 2'sini kaybetti. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 7 gol atan sarı kırmızılı ekip, kalesinde de 7 gol gördü. Rakibimiz Çaykur Rizespor da 7 maçtır ligde kazanamıyor. Bu karşılaşmaların 3'ünü kaybeden Karadeniz temsilcisi, bu müsabakalarda kalesinde 13 gol görürken, rakip kalelere 7 gol attı. 

İÇ SAHADA KAYBETMİYORUZ
İç sahada geçen sezon Avrupa'nın en iyi performansına imza atan Galatasaray, bu performansına bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor. Cimbom, Ali Sami Yen'de oynadığı son 26 maçı kaybetmedi ve 22 galibiyet aldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 66 gol atan Cimbom, kalesinde ise yalnızca 15 gol gördü. Öte yandan, Galatasaray sahasında oynadığı son 3 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Cimbom en son, Mart-Nisan 2011'de evinde daha uzun bir kazanamama serisi yaşamıştı (4 maç).

Rakibimiz Rizespor ise Rizespor bu sezon Süper Lig'de deplasmanda en az puan toplayan üç takımdan biri (3; Göztepe ve Alanyaspor ile birlikte). Rizespor aynı zamanda bu sezon BB Erzurumspor ile birlikte ligde deplasman galibiyeti olmayan iki ekipten biri. Bunun yanı sıra, Süper Lig'de dış sahada 35 maçtır kalesini gole kapatamayan Rizespor (67 gol), lig tarihinde deplasmanda en uzun süre gol yediği serisini yaşıyor. Bu, aynı zamanda Süper Lig tarihinde deplasmandaki en uzun beşinci gol yeme serisi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0