STSL | Sami Yen'de rakip Sivasspor!

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen'de Sivasspor ile karşılaşacak. 23 Aralık Pazar günü saat 19.00'da oynanacak olan mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek. Karşılaşma öncesinde bilinmesi gerekenler şu şekilde...

SİVASSPOR'A KARŞI SON 13 MAÇTA 2 YENİLGİ
Galatasaray, Sivasspor ile Süper Lig'de 24. kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 16'sını kazanan takımımız, rakibine sadece 4 kez yenildi. Rakibi karşısında önemli bir üstünlüğü bulunan takımımız Türkiye Kupası da dahil olmak üzere Sivasspor ile oynadığı son 11 maçta, 8 galibiyet aldı. İki ekip arasında Süper Lig'de oynanan son 11 maçta toplam 41 gol atıldı Takımımız, Sivasspor'a karşı Süper Lig'de oynadığı son 13 lig maçının sadece 2’sinde mağlup oldu (10G 1B).

SON SEKİZ MAÇTA BİR GALİBİYET
Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde sezona çok iyi bir giriş yapan Galatasaray, sakatlıklar ve cezalıların artmasının ardından adeta kontak kapattı. Cimbom, Süper Lig'de oynadığı son sekiz maçın birini kazanabildi (5B 2M) ve sadece kazandığı karşılaşmada kalesini gole kapattı. Son dört maçta galip gelemeyen sarı kırmızılılar (3B 1M), en son Şubat-Nisan 2016 arasında ligde bundan daha uzun bir kazanamama serisi yaşamıştı (4B 3M). 

FATİH TERİM 2. DALYA PEŞİNDE
Galatasaray'ın yaşayan en büyük efsanesi olarak görülen ve sarı kırmızılılarla sayısız kupa kazanan İmparator, Sivasspor maçında galip gelinmesi durumunda 200. lig galibiyetini alacak. Galatasaray'ın başında 308 lig maçına çıkan Fatih Terim, geride kalan karşılaşmalarda 199 galibiyet,  69 beraberlik ve 40 mağlubiyet aldı. Cezası nedeniyle maçı tribünden takip edecek olan tecrübeli teknik adam, 200. galibiyetin peşinde olacak. Fatih Terim, Süper Lig tarihinde bir takımın başında en fazla maç kazanan teknik adam.

İÇ SAHADA YENİLMEZLİK SERİSİ SÜRÜYOR 
İç sahada geçen sezon Avrupa'nın en iyi performansına imza atan Galatasaray, bu performansına bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor. Cimbom, Ali Sami Yen'de oynadığı son 27 maçı kaybetmedi ve 22 galibiyet aldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 68 gol atan Cimbom, kalesinde ise yalnızca 17 gol gördü. Öte yandan, Galatasaray sahasında oynadığı son dört maçtan da beraberlikle ayrıldı. Cimbom en son, Mart-Nisan 2011'de evinde daha uzun bir kazanamama serisi yaşamıştı (4 maç). Galatasaray, Süper Lig'de iç sahada devam eden en uzun yenilmezlik serisinin sahibi. Ayrıca Galatasaray bu sezon Süper Lig'de iç sahada en fazla gol atan takım (18, Trabzonspor ile birlikte). Sivasspor ise deplasmanda en fazla gol atan üçüncü takım (10, Konyaspor ve Trabzonspor ile birlikte).

Bunun yanı sıra Galatasaray, Sivasspor ile Süper Lig'de oynadığı 12 iç saha maçının tamamını kazandı. Galatasaray'ın Süper Lig tarihinde iç sahada %100'lük galibiyet yüzdesine sahip olarak en fazla karşılaştığı rakibi Sivasspor.

SİVASSPOR FORMDA
Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Tamer Tuna ile yollarını ayıran ve göreve Hakan Keleş'i getiren Sivasspor, Hakan Keleş yönetiminde ligde çıktığı 4 maçta 3 galibiyet aldı. Sivasspor bu süreçte deplasmanda Beşiktaş ve Başakşehir gibi takımları mağlup etti. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 8 gol atan kırmızı-beyazlı ekip, kalesinde ise yalnızca 2 gol gördü. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0