STSL | Yine kazanamadık...

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında lider Medipol Başakşehir'e konuk oldu. Ümit Öztürk'ün yönettiği karşılaşma İrfan Can Kahveci ve Eren Derdiyok'un karşılıklı golleriyle 1-1 berabere bitti. 

Porto müsabakası sonrası Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken özellikle ikinci yarıdaki futbolla sezon adına yeni bir umut doğmuştu. 4-4-2'ye dönen Fatih Terim, kendisi de bu oyundan oldukça memnun kalmıştı. Bu maça da Fatih Terim Porto maçındaki 4-4-2'sini devam ettirmişti. Maicon yerine tandemde Ozan'ın yanında Serdar'a şans veriyordu. Galatasaray maça ön alanda Başakşehir'e pres yaparak başladı. Başakşehir'in sözde çok iyi oyununda geriden pasla çıkmak gerekiyordu ama geriden pasla da çıkamadılar. Orta saha ile stoperler arasındaki mesafe çok fazlaydı. Eğer böyle bir orta saha yerleşiminiz varsa beklerinizi içe yönelip daha iyi çıkmanızı sağlayabilirsiniz. Lakin Başakşehir bekleri çizgiye yapıştırıp merkezde devasa bir boşluk vermeye başladı. Ligin açık ara lideri olan bolca övgü alan takımını rezalet yerleşiminin olduğunu söylemekte yarar var. Galatasaray'ın oyunu daha iyi oyunu tutan daha çok topa sahip olan takımıydı ilk 15 dakika boyunca. Galatasaray oyunda üstünlüğünü sağladığı dönemde yine Fernando Muslera'nın takımını bilmem kaç kez daha geriye düşürdü. Yediği golde Serdar'a çarpıp çok az yön değiştirmiş olmasına rağmen Muslera sanki top tam tersi yöne gidiyormuşcasına kontrpiyede kaldı. Galatasaray'ın bu sezon tüm maçlarını izlemiş biri Fernando Muslera'nın takımının en iyi ihtimalle 5-6 puanını çalmış olduğunu iddia edebilir. Bu iddiasında da oldukça haklıdır. Galatasaray'ın golden sonra da aynı oyunundan vazgeçmedi. Pozisyon bulamasa da oyun hakimiyetine sahipti. Feghouli'nin ortasında Badou Ndiaye, Mert ile karşı karşıya kaldı. Penaltı kazandı Galatasaray. Penaltıyı Eren gole çevirdi ve skora beraberlik geldi. Golden sonra Galatasaray'ın oyun hakimiyeti biraz kırıldı. Bu kez de Galatasaray kontra ataklarla cevap verdi.

İkinci yarıda Galatasaray'da Garry Rodrigues, yerine Selçuk İnan oyuna girdi. Bu değişiklik hiçbir anlamda mantığı yoktu. İlk yarı boyunca Galatasaray, Basakşehir'e göre daha iyiydi. Geriden kolay çıkmasını engellemişti. Rakibini 4-4-2 ile kolayca bozabilen Galatasaray, 4-1-4-1'e döndü. Selçuk İnan ile pres yapmak neredeyse imkansız. Emekliliği çoktan gelmiş bir oyuncuyu oyuna atıp iyi giden pres oyunundan vazgeçmişti. Selçuk'un fiziksel olarak zayıflığı Galatasaray orta sahasını oldukça geriye gitti. 2.bölgede rakibinizi karşılıyorsanız orta sahanız stoperlerin arasına fazla gömülmemeli. Orta sahalara kolay top kullandırmamalı. Lakin Selçuklu Galatasaray orta sahası gömüldükçe gömüldü. Başakşehir de bundan kolayca faydalandı. Oldukça pozisyon bulan Başakşehir değerlendirilemedi. Yazının ilk bölümünde Başakşehir kötü yerleştiğinden bahsetmiştim. Bu kötü yerleşimi kanıtlarcasına Galatasaray kontra atak fırsatları buldu. Önce Eren Derdiyok boş kaleye şutu atamadı. 89.dakikada da Onyekuru altı pastan topu kaleye yuvarlayamadı. Başaksehir'in de pozisyon bulduğu Galatasaray'ın da pozisyon bulduğu maçta puanlar paylaşıldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0