Bartali nefes aldırmamaya kararlı..

Teknik direktör Fatih Terim'in devre arasında antrenör kadrosuna dahil ettiği İtalyan kondisyoner Alberto Bartali, ara dönem kampındaki çalışmalarıyla dikkat çekerken Ankaragücü karşılaşmasında da etkisini hissettirdi. Karşılaşma öncesi takımla birlikte çalışan 55 yaşındaki İtalyan antrenör, karşılaşma sonrasında da rejenerasyon antrenmanı yaptırdı.

Sezonun ilk yarısında fiziksel olarak oyundan düşen ve darbeye bağlı olmayan adale sakatlıkları yaşayan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in antrenör ekibine yaptığı İtalyan antrenör takviyesi meyvelerini vermeye başladı. Bartali yönetiminde Antalya kampında zorlu fiziksel antrenmanlar gerçekleştiren Galatasaraylı futbolcular Florya'da da bu antrenmanlara devam etti. İtalyan antrenörün talebi doğrultusunda Florya'daki antrenman sahasında özel bir kum pist oluşturuldu ve oyuncuların dayanıklılığının yanı sıra kas grubunun da güçlenmesi amaçlandı. Bartali'nin ardından Galatasaraylı oyuncuların çıktığı ilk resmi karşılaşma olan Ankaragücü maçında 90 dakika mücadele gücü yüksek bir şekilde ayakta kalırken, sezonun ilk yarısında ortalama 105 km koşan Galatasaraylı oyuncular 106.8 km mesafe koşarak maçı tamamladı.

İtalyan antrenör karşılaşma sonrasında oyunculara ufak bir sürpriz yaptı. 6-0 kazanılan karşılaşmanın ardından soyunma odasında gerçekleşen maç toplantısı sonrasında mücadelede 30 dakikada daha az veya hiç süre almamış oyuncularla birlikte sahaya çıkan Bartali burada bir süre rejenerasyon antrenmanı yaptırdı. Karşılaşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hasan Şaş, deneyimli antrenör için "Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiğimiz rakiplerimiz 120 km mesafelerde koşuyordu. Bu seviyelere çıkmamız için Bartali'yi kadromuza dahil ettik." ifadesini kullanmıştı.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0