Bir garip yönetememe başarısı...

Geçtiğimiz yıl tam bu zamanlarda erken seçime giden Galatasaray'da bir yönetim değişikliği yaşanıyor ve Mustafa Cengiz yönetimi başa geliyordu. Galatasaray taraftarı vasıfsız bir yönetimden kurtulmanın sevincini yaşıyordu ancak bugün gelinen noktada işin ''gelenler gideni aratır'' boyutuna geçtiğini söyleyebiliriz. 

Galatasaray, Mustafa Cengiz yönetimiyle 3. transfer dönemini geçiriyor. Bu üç transfer döneminin de en büyük ortak özelliğine baktığımızda ise karşımıza üçünde de teknik direktörümüz Fatih Terim'in forvet istemesi ve yönetimimizin bu isteği karşılayamaması çıkıyor. Sezon başında Fatih Terim'e iki forvet alacağız sözü vererek Bafetimbi Gomis'i satan Galatasaray yönetimi, o günden bu yana forvet transferi yapamadı. Bu süreçte yapılan tek transfer Ömer Bayram'dı. Koca 6 ayı Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de forvetsiz geçiren Galatasaray, forvet eksikliği nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nde elenirken, ligde de ilk yarıyı liderin 6 puan gerisinde tamamladı. Burada şunu söylemek lazım elbette sezon başında iyi bir kamp geçirmemenin, cezalıların, sakatlıkların da bunlarda etkisi oldu ancak karşılaşmaları biraz düşünürseniz her şeye rağmen takımda iyi bir forvet olsaydı hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de ligde her şeyin çok farklı durumda olacağını görebilirsiniz. 

24 Aralık 2018'de Galatasaray, Süper Lig'de ilk yarının son maçında Sivasspor'u 4-2 mağlup ederken kulübün 2. başkanı olan Abdurrahim Albayrak, basın mensuplarına ''Ocak ayında yapacağımız transferlerle taraftarımızın daha da keyif alacağı bir takım oluşturma çabasındayız.'' açıklamasını yapıyordu. Fakat bugün itibariyle 6 aydır forvetsiz olan Galatasaray, hala forvet transferi yapamamış durumda. Öte yandan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ise ''Golcü transferi rüyalarıma giriyor.'' sözlerini söylüyordu. Golcü transferi rüyalarına giren değerli başkanımız, 1 yıldır teknik direktörünün forvet isteğini karşılaşa öyle tahmin ediyorum ki rüyasında golcü görmek zorunda kalmazdı. Bunun yanı sıra Fatih Terim, geçtiğimiz günlerde Instagram TV'de yaptığı açıklamayla yönetime 2 ay önce transfer listesini verdiklerini belirtti. Kısacası koca Galatasaray, 2 aydır 1 tane forvet ile anlaşamadı. Lafa gelince her şeyi yapan, Ocak'ta bambaşka bir Galatasaray izletecek olan Galatasaray yönetimi, hala icraata geçebilmiş değil. 

1 yıldır forvet transferi yapamayan Galatasaray yönetimi bunun yanı sıra, camianın içine aslan kesilip, dışarıya ise kedi rolü yapıyor. Geçtiğimiz günlerde en ufak ağır bir laf etmemesine rağmen Savaş Çorlu'ya akreditasyon sınırlaması getiren Mustafa Cengiz yönetimi, genel kurul yayına da sansüre başladı. Camianın içine aslan kesilen Mustafa Cengiz yönetimi dışarıya karşı ise adeta bir kedi. Sezonun ilk yarısında yaşanan skandal hakem hatalarına rağmen takımın haklarını koruyamayan, bu da yetmezmiş gibi Fatih Terim'e kabadayı diyen yalı çocuklarıyla samimi poz veriyorlardı. 

Kısacası Fatih Terim'in isteklerini yerine getiremeyen, Galatasaray'ın haklarını savunamayan, söylediği sözleri icraata geçiremeyen yeni bir yönetimle daha karşı karşıyayız. İlerleyen günlerde umarım en azından bu kez Fatih Terim'in isteklerini yerine getirebilirler. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0