Eren'in avukatından ödeme için ihtar!

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan ve devre arasında teknik direktör Fatih Terim tarafından kadro dışı bırakılan Eren Derdiyok, sezon arasında bireysel çalışmalarını İstanbul'da sürdürürken menajeri ve avukatlarıyla da görüşmeler gerçekleştiriyor. Kadro dışı kalmasının ardından geçmiş dönem alacakları için avukatı aracılığıyla ihtar gönderen 31 yaşındaki oyuncunun ödenmemiş 1.5 milyon Euro alacağı olduğu iddia edildi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim’in isteği üzerine Antalya kampı kadrosuna alınmayan ve ‘kendine kulüp bul’ denilen Eren Erdiyok, kritik bir hamle yaptı. Gösterdiği performans nedeniyle eleştirilerin odağı halinde bulunan forvet oyuncusu, avukatı aracılığıyla ara transfer döneminin başladığı 4 Ocak 2019 tarihinde kulübe ödeme için ihtar mektubu gönderdi.

Eren Derdiyok’un avukatı Christian Schmitt, 4 Ocak’ta Galatasaray’a gönderdiği ihtar mektubunda, 31 yaşındaki futbolcunun birikmiş 1 milyon 541 bin 449 Euro’nun ödenmesini istedi. Mektupta ayrıca, söz konusu paranın son ödeme tarihinin 18 Ocak 2019 olduğu da belirtilerek “müvekkilimiz, sözleşmenin ihlalinden ötürü kaynaklanabilecek tüm zararların telafisi için, sınırı olmayan, sözleşme kapsamındaki haklarını saklı tutar.” şeklinde ayrıca bir uyarı yapıldı. 

Başkan Mustafa Cengiz’in bir kaç ay evvel Divan Kurulu toplantısında söylediği, “Hiçbir futbolcuya senetli bile borcumuz yok.” sözlerini tartışmaya açan belgelere göre Galatasaray, Eren Derdiyok’a 2018 yılının Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarının ücretini ödememiş görünüyor.  Her biri 219 bin Euro olan 5 aylık transfer taksitlerinin toplamı 1 milyon 95 bin Euro’yu buluyor. Toplam 1 milyon 541 bin 449 Euro tutan paranın geri kalan 446 bin Euro’luk bölümünü bonuslar ve maç başı primler teşkil ediyor. Yapılan hesaplamaya göre puan başı primler 115 bin Euro’ya ulaşırken, diğer hak edişler 331 bin Euro tutuyor.

İhtar mektubunda yer alan ifadelere göre Galatasaray, belirtildiği gibi 18 Ocak 2019 tarihine kadar Eren Derdiyok’un parasını ödemediği yada herhangi bir yapılandırma gerçekleştirmediği taktirde oyuncunun avukatlığını yapan Christian Schmitt, yasal haklarını kullanmak için harekete geçecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0