Genç Milli Takımın yeni başantrenörü Nevriye Yılmaz!

2016 Rio Olimpiyatları sonrasında aktif basketbolculuk hayatına nokta koyan ve Galatasaray kadın basketbol takımının antrenör kadrosuna geçiş yapan Türk kadın basketbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük sporcularından birisi olan Nevriye Yılmaz, yeni yılla birlikte iki görevi birden üstlenecek. 

Geçtiğimiz sezon Marina Maljkovic yönetimindeki teknik heyette görev yapan ve bu sezon başında Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Galatasaray Gelişim takımının baş antrenörlük görevine getirilen Nevriye Yılmaz bundan böyle Türkiye U18 Milli Takımı'nın da başantrenörlüğünü yapacak. U18 kategorisinde B kümesinde mücadele edecek olan Genç Kız Milli Takımımız sezon sonunda 5-14 Temmuz 2019 tarihlerinde Üsküp'te düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek ve yeniden A kümeye çıkma mücadelesi verecek.

Nevriye Yılmaz'ın kulübümüzdeki görevi devam edecek.

24 YILLIK KARİYER: NEVRİYE YILMAZ
Kariyerine 1992 yılında İstanbul Üniversitesi'nin altyapısında başlayan Nevriye Yılmaz, 1997 yılında Boğaziçi Lisesi ile Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası'nı kazanma başarısı gösterdi. Bu şampiyonluktan sonra adını duyurmaya başlayan Nevriye, aynı yıl içerisinde Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra kısa bir süre İsrail ve 3 yıl İtalya'da oynayan Nevriye, 2005 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lacivertli takımda 7 yıl forma giyen Nevriye, daha sonra çok konuşulacak bir transfere imza atarak yuvası Galatasaray'a döndü. Sarı-kırmızılılarla 4 sezon geçiren ve elde ettiği yerel lig şampiyonluklarının yanında bir de Euroleague şampiyonluğu elde eden deneyimli isim, basketbolu da Galatasaray'da noktaladı. Nevriye, Galatasaray'da yaşadığı Avrupa şampiyonluğunun dışında Türkiye'de de önemli başarılar elde etti. Oynadığı dönemde Avrupa'nın en iyi pivotları arasında gösterilen Nevriye Yılmaz toplamda 10 lig, 7 kupa zaferi yaşadı. 

Milli takımla da 12 uluslararası turnuvada boy gösteren Nevriye Yılmaz, ülke kadın basketbolu tarihinde WNBA'de forma giyen ilk isim oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0