*Obrigado por tudo Rodrigues..

2016/17 sezonunun devre arasında Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden PAOK'tan transfer edilen ve geldiği ilk gün "kim bu" sorularını beraberinde getiren Garry Mendes Rodrigues, devre arası geldiği Galatasaray'dan yine bir devre arasında ayrılıyor. Geçtiğimiz sezon gösterdiği müthiş patlamayla şampiyonlukta yardımcı rollerden birisini üstlenen Rodrigues futbol hayatına Suudi Arabistan kulübü Al-Ittihad'da devam edecek. Yeşil Burun Adaları asıllı oyuncu için 10 milyon 250 bin Dolar bonservis ücreti ödeneceği açıklanırken, bir sonraki transferde elde edilecek kar üzerinden %20 bedel Galatasaray'a ödeyecek. Garry Rodrigues'in bir önceki transfer sırasında yapılan anlaşma gereği transfer bedelinden elde edilecek gelirin %20'si oyuncunun eski kulübüne gidecek.

Devre arasında kadrosunda büyük bir revizyona giden ve teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda hareket eden Galatasaray'da beklenen ayrılık gerçekleşti. Sezon başında Avrupa kulüplerinden istediği teklifi alamayan ve sezonun ilk yarısında da beklenen performansın uzağında bir dönem geçiren Garry Rodrigues takımdan ayrılan ilk isim oldu. Bu sezon inişli - çıkışlı bir grafik çizen ve Fenerbahçe derbisinde de 3 maç ceza aldıktan sonra performansı yokuş aşağıya giden Garry Rodrigues gerçekleştirilen son görüşmeler sonrasında Suudi Arabistan ekibinin teklifini kabul etti. 28 yaşındaki oyuncu 2 sezon önce PAOK'tan transfer edildiğinde böylesine bir performans ve sonucunda bonservis geliri bekleniyor muydu bilinmez ancak Garry Rodrigues geldiği ilk günden itibaren Galatasaray adına saha içinde pek fena olmayan bir görüntü çizdi.

Galatasaray forması altında geçirdiği ilk 6 ay içerisinde rotasyonun bir parçası olan Rodrigues forma giydiği 16 maçta 1 gol - 1 asistlik performansa imza atarken, geçen sezon adeta patlama yaşadı. Ancak yaşadığı performans gelişimini Fatih Terim'den öncesi ve sonrası diye ayırmak gerekiyor. Rodrigues sezon başında teknik direktör Igor Tudor'un planlarında ikinci sırada yer alıyordu ve Hırvat teknik adamın görev yaptığı ilk 16 haftalık sekansta 1 gol - 3 asistlik performans sergilemişti. Teknik direktör Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından hücumda inanılmaz bir performans ortaya koyan Rodrigues, sezon sonunda 33 maçta 9 gol - 10 asist gibi dikkat çeken bir performansa imza attı. Sadece tabelaya değil, oyun içindeki performansıyla da göz dolduran Rodrigues şampiyonlukta hiç kuşkusuz Bafetimbi Gomis'in ardından skor yükünü çeken isimlerin başında geliyordu.

Şampiyonlukta gösterdiği büyük katkı sonrasında yaz döneminde bir çok takımın teklif getirdiği ancak istenilen rakamlara ulaşamayan Garry Rodrigues, sezonun ilk yarısında form grafiği yüksek günlerinden uzakta bir dönemi geride bıraktı. Süper Lig'in ilk yarısında 12, Şampiyonlar Ligi'nde ise 6 maçta forma giyen Rodrigues bu karşılaşmalarda 4 gol - 2 asistlik performansa imza attı. Sezon başında sözleşmesi iyileştirilen ve 1.3 milyon Euro maaşı revize edilerek 1.9 milyon Euro'ya arttırılan tecrübeli futbolcunun gösterdiği yetersiz performans eleştirilerin odak noktası olmuştu.

2017 yılının Ocak ayında 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ve bir sonraki satıştan elde edilecek gelirin %20'si şeklinde PAOK kulübünden transfer edilen Garry Mendes Rodrigues aradan geçen 2 yıllık süre içerisinde Galatasaray formasıyla toplamda 83 maçta forma giydi ve bu karşılaşmalarda 19 gol - 12 asist istatistiklerini elde etti. 

FCN Blog ailesi olarak Garry Mendes Rodrigues'e bugüne kadar yaptıkları adına teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan kısmında başarılar diliyoruz.
*Herşey için teşekkürler Rodrigues..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0